Uncategorized

Totul despre uleiul de cocos

Uleiul de cocos este un aliat de nadejde al sanatatii tale, cu beneficii uimitoare si recunoscute chiar si de celebrul medic american Dr.Oz
Uleiul de cocos are beneficii incontestabile dar, timp de multi ani a fost controversat datorită conţinutului de grăsimi saturate. Cele mai noi cercetări arată că a fost o eroare totală să considerăm că grăsimile saturate sunt toate la fel. Ca de obicei, Doctor Oz, citând cele mai noi studii, a repoziţionat uleiul de cocos pe un loc fruntaş între alimentele sănătoase pentru că acesta are, într-adevăr, proprietăţi nutritive extrem de valoroase și benefcii majore pentru sănătate.

  • Uleiul de cocos extravirgin este un superaliment care creşte arderile în corp, stimulează metabolismul şi ajută la sănătatea inimii pentru că scade colesterolul. Este foarte sănătos pentru gătit (inclusiv prăjire sau coacere). În plus, este foarte mult folosit în industria cosmetică pentru că oferă strălucire tenului, tonifică pielea şi întăreşte sănătatea părului.
  • Nu toate grăsimile sunt la fel. Uleiul de cocos extravirgin este o grăsime pe care o mâncăm pentru a scăpa de grasimea nedorită! In ce sens? Uleiul de cocos extravirgin stimulează metabolismul si ne ajută să slăbim. Este uleiul care se găsește înăuntrul tuturor nucilor de cocos – deci iata un produs 100% natural, vegetal și simplu de obținut. Industria cosmetică a reacționat prima la descoperirile privind beneficiile aduse de uleiul de cocos, introducându-l în foarte multe  produse de înfrumuseţare de la creme de corp până la balsam pentru păr și buze. Dar nu trebuie să uităm că frumusețea vine din interior și că proprietățile nutritive ale uleiului de cocos trebuie valorificate și în alimentația zilnică. Cu atât mai mult cu cât studiile arată că această grăsime naturală din fructul cocotierului ne ajută și la slăbire.

Uleiul de cocos in alimentatie.

Dr. Oz promoveaza introducerea uleiului de cocos in alimentatie, bazandu-se pe rezultatele celor mai noi studii medicale despre consumul alimentului si efectele sale asupra sanatatii.

Uleiul de cocos este un adjuvant puternic al sistemului imunitar, in lupta cu bacteriile si virusurile. De altfel, s-a demonstrat stiintific ca uleiul obtinut din cocos ajuta la tratarea infectiilor micotice si fungice, precum candidoza.

Grasimile din uleiul de cocos, considerate in trecut periculoase, sunt de fapt benefice. Grasimea saturata numita acid lauric creste nivelul colesterolului bun in corp (HDL), trasformandu-l pe cel rau (LDL) in pregnenolone, o molecula care pregateste productia de hormoni esentiali. Asadar, uleiul de cocos regleaza activitatea glandei tiroide (accelereaza metabolismul, creste nivelul energetic si rezistenta fizica).

Tot Dr. Oz confirma asocierea consumul de ulei de cocos cu stimularea productiei de insulina, care regleaza nivelul zaharului in sange. In plus, alimentul exotic imbunatateste digestia si ajuta la absorbtia vitaminelor solubile in grasimi.

Cum gătim cu ulei de nucă de cocos

Uleiul de cocos are un preţ rezonabil, apropiat de cel al untului sau uleiului de măsline. Obişnuim să punem ulei de masline extravirgin în tigaia în care pregătim alimentele însă acesta este un lucru contraproductiv, ne sfătuiesc nutriţioniştii. Atunci când se încinge, uleiul de măsline îşi pierde din proprietăţile nutritive şi schimbă gustul mâncării.Putem face şi popcorn cu ulei de cocos extravirgin! Puneţi boabele de porumb de floricele într-un singur strat peste uleiul de cocos extravirgin căci se vor face mai repede și nu veți avea floricele arse. Floricelele au foarte multe fibre şi, consumate cu moderaţie, reprezintă un aliment sănătos (cu condiţia sa nu le ardeți).

Uleiul de cocos in cosmetica

Tot Dr. Oz recomanda uleiul de cocos si pentru tratamentele cosmetice naturale. Gratie continutului bogat de vitamina E, este excelent pentru hidratarea si protectia pielii si a parului. Cauta o varianta organica (bio), fara toxine sau alte substante chimice adaugate. Uleiul de cocos este minunat pana si pentru bebelusi, in locul uleiului de masaj obisnuit dupa baie.

Antioxidantii din uleiul de cocos sunt ca un elixir al tineretii pentru corpul tau. El mentine sanatatea si vigoarea tesuturilor, pentru ca previne oxidarea celulelor prin combaterea radicalilor liberi. Foloseste-l si ca balsam de buze sau ca lotiune dupa bronzat!

Diabet

Uleiul de nucă de cocos este o grăsime care diabeticii o pot mânca fără frică. Nu numai că nu contribuie la diabet, dar ajută la reglarea glicemiei, reducând astfel efectele bolii.  Locuitorii insulelor extotice au consumat timp de mii de ani ulei de cocos fără să cunoască boala numită diabet, dar când au abandonat acest produs pentru alte uleiuri “occidentale”, rezultatele au fost dezastruoase.

Slabire

Legătura dintre ulei de cocos și slăbire este foarte interesantă. Fermierii din America au descoperit acest efect la începutul secolului trecut atunci când au încercat să îngrășe vitele prin hrănirea lor de ulei de nucă de cocos. În loc să se îngraşe, vitele lor au pierdut in greutate!

Sănătatea oaselor şi a dinţilor

Uleiul de nucă de cocos îmbunătăţeşte absorbția de calciu şi de magneziu în organism, ceea ce înseamnă sănătatea oaselor şi a dinţilor. Absorbția îmbunătățită a calciului datorată folosirii uleiului de nucă de cocos nu permite cariilor dentare să se dezvolte și ne ajută să avem dinţi puternici. Calciul şi magneziul sunt un mare beneficiu pentru femeile de vârsta mijlocie, care pot fi afectate de osteoporoză.

In meniul zilnic sau in mastile de frumusete, uleiul de cocos iti aduce beneficii reale sanatatii!

http://www.natbiolife.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s