Tratamentul bolilor prin legume si fructe-Sucuri de fructe si legume

Importanta sucurilor de fructe si de legume nu incteaza sa sporeasca in conceptia populatiei.Amintindu-ne de dictonul :’nimic nou sub soare’,ne intoarcem cu intarziere,la anumite obisnuinte ale romanilor care isi aromatizau bauturile cu ajutorul fructelor strivite,ale plantelor odorante,al florilor si al mierii.

Pretioase pentru numerosi bolnavi carora le amelioreaza sau le vindeca bolile sucurile de fructe si legume,mai ales cand sunt extrase in momentul folosirii,se dovedesc,pentru cel care se simte bine si o alimentatie energetica,adesea inegalabila si unul dintre cele mai eficente mijloace de prevenire a bolilor.

Se stie ca un aliment poate fi valoros nu numai pentru valoarea calorica.De multa vreme s-a demonstrat ca o alimentatie „calorica” poate fi inzestrata cu „principii vitale” esentiale(vitamine,oligoelemente).Pentru multi,celulele noastre se hranesc,inainte de orice,cu energii electro-magnetice provenite din lumina solara.Astfel,vegetalele proaspete ocupa ,inca de departe ,un loc preponderent.

Iata pe scurt proprietatile si indicatiile principale ale sucurilor de fructe si de legume mai frecvent folosite in prezent.

Sucuri de fructe

Suc de caise – bogatia acestui fruct in vitamine si saruri minerale ne face sa intelegem interesul sucului in cazurile de astenii fizice si psihice,de anemie si convalescente.

Suc de ananas– fruct bogat deopotriva in vitamine,oligoelemente si saruri minerale.Ananasul contine un ferment digestiv foarte puternic.Sucul lui este indicat in cazurile de insuficiente digestive.de crestere.Diuretic.

Suc de coacaze negre- sucul aduce servicii analoage prin proprietatiile sale antireumatismale,antiartritice,antigutoase.

Suc de cirese– este remineralizant,depurativ,antireumatismal si indicat in arterioscleroticilor,pletoricilor,gutosilor,artriticilor.Energic,este deopotriva un factor de prevenire a imbatranirii prin actiunea lui regeneratoare si eliminatoare a deseurilor si toxinelor.Artriticii,obezii,constipatii vor lua,cu folos,sucul rezultat dintr-un kg de fructe pe zi

Suc de fragi – este vorba ,in cazul acesta,de un suc remineralizant,antireumatismal si antigutos prin actiunea eliminatorie a acidului uric.Este stimulent hepatic,reglementeaza sistemul nervos,indicat in arterioscleroza,autointoxicatie,litiaze urinare.

Suc de dude – diluat cu apa este un racoritor si un laxativ.Se poate folosi in gargara contra anghinelor,aftelor si stomatitelor

Suc de afine – este indicat in mod special in tratamentul infectilor intestinale: enterite,colite,diarei,dizenterii amibiene sau altele.Are o actiune selectiva asupra unui numar de agenti patogeni intestinali ca colibacili.Este de altfel un dizolvant al acidului uric.

Suc de portocala– bautura preferata de cei mai multi pentru proprietatiile sale racoritoare si tonice.Este de asemenea un fluidifiant sanguin si un protector vascular.

Suc de mere-  sucul de mere se bucura ,pe buna dreptate,de un foarte bun renume.Tonic muscular si al sistemului nervos,diuretic si antireumatismal,antigutos,antiseptic intestinal,depurativ este indicat intr-o sumedenie de afectiuni.

Sucul de pereDepurativ,diuretic,eliminator al acidului uric,sucul de pere este.de asemenea ,remineralizant,indicat in anemii,surmenaj,tuberculoza,lecuieste durerile.

Suc de struguri – gratie calitatilor sale a fost supranumit „lapte vegetal” .Constituie un stimulent,un remineralizant,un puternic factor de dezintoxicare indicat in cazul : gutei,litiazelor,al exesului de uree sanguina,al enteritei,hipertensiune,congestiei hepatice.

Sucuri de legume

Suc de anghinare – Putem sa adaugam din el in cantitati mici,la alte sucuri,pentru protectia ficatului.

Suc de morcoviAnemii,ulcere gastrice si duodenale,colite,enerite,diarei sau dimpotriva constipatie,afectiuni hepatobiliare,intoxicatii,dermatoze.Contine fier,calciu,fosfor,magneziu,iar ca vitamine : A,Pectine, vitamine multiple. Sucul de morcovi este fad.Vom putea sa-l facem mai placut cu suc de telina,de rosii,de patrunjel sau de lamaie sau chiar acest  intreg ansamblu.

Suc de castraveteDizolvant al acidului uric,depurativ,dezintoxicant,sucul este fac si poate fi amestecat cu altele:morocv,struguri,mar,telina)

Suc de spanacregenerator sanguin prin clorofila si prin fierul pe care il contine,se intrebuinteaza cu folos in cazurile de anemie,de covalesecenta,oboseli fizice si intelectuale,la copii si la persoanele in varsta.Asociatii posibile : spanac-morcovi;spanac-morcovi-telina.

Suc de marar– va fi adaugat pentru propietatiile sale duiretice,vermifuge,pentru sporirea secretiei de lapte.

Suc de ridichii – neagra sau roza,ridichea este un stimulent hepatic si al vezicii biliare,un antiscorbutic puternic,diuretic,antiseptic pulmonar.Se va amesteca cu alte sucuri.

Suc de creson – Acest suc este un drenor hepatic si renal,un antiseptic pulmonar,un remineralizant.Este inzestrat cu virtuti anticancer si antidiabetice.

Cura de primavara 

Obositii.nervosii,reumaticii,gutosii,cardiovascularii,grasii si sllabii,constipatii,celuliticii si alti vor beneficia de incontestabilele foloase ale acestei cure cu maces,agud,coacaz,zmeur,brad,fag,cires,muguri de pomi fructiferi.Acestea se vor folosi in doza de o mana la 2 litri de apa,se fierbe in clocote cateva minute si se lasa la infuzat,apoi se bea.

Baile cu esenta aromatica de pin favorizeaza circulatia sanguina,intaritor al sistemului de aparare,antiseptice generale,pulmonare,intestinale,genitourinare,tonifiante si reechilibrante.

www.natbiolife.ro

Distribuie articolul

Explorează și alte subiecte

Uncategorized
Teodora Necula

Ceata mentala – mit sau realitate?

Termenul „ceață creierului” sau brain fog este folosit pentru a descrie un mix de condiții cognitive, inclusiv probleme de memorie, lipsa de claritate mentală și incapacitatea de a se concentra. Descrisă uneori ca oboseală mentală sau oboseală a creierului, ceața creierului în sine nu este o afecțiune medicală, ci un simptom al unei alte afecțiuni.

Uncategorized
Teodora Necula

Cum îți afectează tiroida ciclul menstrual

Menstrutii dureroase. Ovulație omisă. Perioade menstrule  neregulate. Sensibilitatea sânilor. PMS. Chist ovarian. Infertilitate. Endometrioza. PCOS. Ce au toate acestea în comun? Pe lângă faptul că afectează o femeie  din 3, acestea pot fi, de asemenea, legate de o problemă cu tiroida – în special hipotiroidismul – o tiroidă care funcționează lent sau, mai rar, de hipertiroidism, atunci când tiroida ta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top