Ingrediente periculoase din pasta de dinti.Afla mai multe despre pasta de dinti naturala

Unul din produsele pe care le consumăm în mod curent este, indubitabil, pasta de dinţi. Tocmai de aceea, poate că ar trebui să acordăm mult mai multă atenţie acestui tip de produs pe care-l administrăm în mod regulat organismului nostru. De la preţ, producător, până la compoziţia chimică şi efectul acestora asupra corpului uman, toţi parametrii care definesc acest tip de produs ar trebui să ne concentreze atenţia asupra unor anumite modele specifice care se pliază cel mai bine cerinţelor fiecărui individ în parte.

Pasta de dinţi este un element pe care aproape toată lumea îl foloseşte astăzi, însă ce face ca acest preparat să fie atât de special? Fie că te speli pe dinţi o dată sau de trei ori pe zi, sunt şanse mari să nu fi citit lista de ingrediente; unii cred că ingredientele conţinute într-un pachet standard de pastă de dinţi sunt esenţiale – alţii cred că apa poate fi la fel de eficace.
În final, există un motiv bun de ce pe majoritatea pachetelor de pastă de dinţi se avertizează: “A nu se ingera!”

Deci, ce conţine pasta de dinţi?

Fluorul- ajuta la intarirea si albirea dintilor. Celelalte ingrediente ajuta la prevenirea formarii placii si la eliminarea (in cazul in care exista deja) acesteia.
Dioxidul de silicon este inclus in pasta de dinti, in forma utilizabila. Aceasta mai are proprietatea de a nu lasa lichidul sa  se separe de componentele solide.

Formaldehida – acelaşi ingredient fără de care antreprenorii de pompe funebre nu pot trăi, poate fi găsit în interiorul tubului de pastă de dinţi. Formaldehida omoară toate acele bacterii mici care urcă pe dinţi după ce mâncăm sau dormim. În cazul în care o cantitate mare de formaldehidă este ingerată accidental, rezultatul ar putea fi fatal. Ingestia severă de formaldehidă duce la icter, leziuni renale, leziuni hepatice şi eventual moarte.

Detergent – Spumă, spumă, ce curăţenie! Ce ar fi pasta de dinţi fără acel sentiment satisfăcător produs de spumă? Producătorii utilizează detergenţi pe bază regulată, pentru a potoli setea maselor care preferă pasta de dinţi topită. În timp ce spuma poate fi distractivă, trebuie să fim atenţi la ingerarea accidentală a unei cantităţi mari de spumă – detergentul înghiţit poate provoca arsuri ale tractului digestiv.

Ulei de mentă – O respiraţie proaspătă poate fi păstrată proaspătă doar cu ajutorul uleiului de mentă! În timp ce trăiţi o senzaţie răcoritoare atunci când vă spălaţi pe dinţi folosind pasta de dinţi, uleiul de mentă poate provoca un puls lent, arsuri la stomac şi tremurul muscular dacă este ingerat.

Parafina – La fel de unsuroasă ca produsul petrolier din care este derivată, parafina contribuie la consistenţa moale a pastei de dinţi. După cum s-ar putea imagina, parafina nu a fost menită consumului alimentar. Dacă se întâmplă să înghiţi acest ingredient, te poţi trezi cu dureri abdominale, greaţă, vărsături, constipaţie severă.

Glicerina glicol – Nu aţi auzit de acest ingredient înainte? Glicolul glicerina se adaugă la pasta de dinţi pentru a preveni uscarea pastei de dinţi – este, de asemenea, găsit în antigel. Chiar dacă glicerina nu este toxică, acest aditiv poate provoca greaţă dacă este înghiţit.

Alge – Elastice şi unsuroase, algele marine susţin structura pastei de dinţi. Fără alge, pasta de dinţi s-ar dezintegra! Vestea bună este că algele marine nu sunt toxice. De fapt, algele marine au o serie de beneficii nutriţionale, deşi uneori, o vizită la un bar de sushi poate fi o modalitate mai bună de a obţine aceste beneficii.

Creta – Într-adevăr, creta. Datorită faptului ca este făcută din exoschelete, e destul de greu de îndepărtat ulterior de pe dinţii dvs perfecţi. Praful de cretă poate cauza probleme pulmonare în caz de inhalare, prin intermediul pastei de dinţi, iar înghiţirea chiar şi a unei cantităţi mici ar putea cauza sângerare internă.

Mentol – Un ingredient ultim pentru a adăuga o notă mentolată respiraţiei tale. Fără mentol, pasta de dinţi ar putea avea gust de cretă, glicerină, parafină, detergent, dioxid de titan şi alge marine. Mentolul este considerat sigur pentru ingerare, însă sorbind un ceai de mentă este o idee mult mai bună decât de mestecat dintr-un tub de pastă de dinţi.

Cum alegem pasta de dinți pentru bebeluși?

Îngrijirea orală începe de la  primul dinte care dă să spargă gingia, însă copiii sunt foarte sensibili și produsele folosite trebuie să fie calitative. Este important ca în această perioadă părintele să citească eticheta și să se informeze asupra substanțelor conținute. Iată câteva ingrediente chimice care se găsesc în pasta de dinți pentru copii și care ar trebui evitate:
Fluor: chiar dacă asupra dinților nu are efecte negative, este o substanță foarte toxică, ce are numeroase simptome dacă bebelușul înghite chiar și o parte foarte mică;
Glicerină: utilizată de obicei în pasta de dinți pentru a da textura fină, glicerina poate dăuna la un moment dat smalțului dinților, deoarece împiedică remineralizarea acestora;
Dioxid de titan: poate crea toxicitate la nivelul organelor;
Acid fosforic: poate avea ca efect apariția iritațiilor pe piele, poate afecta plămânii atunci când este înghițită pasta de dinți, iar în caz de contact cu ochii provoacă usturimi;
– Alte substanțe chimice utilizate pentru a crea spuma.

Atentie foarte mare,fiindca bebelușii în special au tendința de a înghiți pasta de dinți, oricât de mult ne-am strădui, de aceea este bine ca elementele din compoziție să nu fie dăunătoare organismului atunci când sunt ingerate. Pentru bebeluși se recomandă pastele de dinți naturale.

Va recomand sa schimbati pasta de dinti achizitionata din supermarket sau hipermarket si sa va indreptati atentia spre pastele de dinti naturale,care va asigur sunt foarte avantajoase si la pret.

De exemplu,pastele de dinți GennaDent de la VIVANATURA sunt produse unice, care se diferențiază de pastele de dinți obișnuite prin compoziția lor naturală, fiind utilizate ingrediente valoroase, prelucrate printr-o tehnologie proprie VivaNatura.

Pastele de dinți GennaDent nu conțin fluor și spumanți (SLS), substanțe nocive, cu un grad mare de toxicitate, pentru organismul uman. Sunt atât de naturale încât se pot înghiți. Astfe, Laboratoarele GennaDent – VivaNatura au conceput paste de dinți speciale pentru copii, pentru persoanele cu afecțiuni gingivale, cu paradotoză, pentru cele care urmează tratamente homeopatice și pentru periajul zilnic.

Ele au o compoziție naturală în proporție de 98 -100%, fiind formată din argilă, plante (în mod uzual peste 20 de plante), propolis, aloe vera, argint coloidal,etc. Gama pentru igiena orală GennaDent, dă rezultate excepționale în ceea ce privește sănătatea gingivală și a dinților, împiedicând  formarea tartrului și apariția cariilor.

Dacă ţineţi în mod deosebit să beneficiaţi totuşi de avantajele terapiei cu fluor, puteţi realiza tratamentul local al smalţului dentar cu compuşi fluoruraţi concentraţi realizat de către medicul stomatolog. În acest fel evitaţi inocularea compuşilor fluoruraţi toxici în organism, dar obţineţi difuzia importantă a fluorului în substanţa dintelui (ceea ce nu puteaţi obţine folosind nici una din pastele de dinţi la care se face atâta reclamă).

Pastele de dinți GennaDent sunt adresate:

– persoanelor cărora le sângerează gingiile la periaj, şi care în felul acesta pot să atenueze şi chiar să elimine acesta;

– persoanelor care poartă diferite lucrări dentare – coroane, punţi, proteze dentare, deoarece acestea tind să genereze tumefierea şi sângerarea gingiei sub lucrare;

– tuturor acelora care doresc să folosească o pastă de dinţi naturală, complet netoxică, și care oferă o igienă orală optimă și eficientă în prevenirea apariţiei cariilor şi tartrului, precum și a sângerărilor gingivale.

– copiilor, deoarece pastele de dinți GennaDent sunt complet netoxice și naturale ( nu prezintă risc dacă sunt înghițite din greșeală);

– persoanelor cu afecţiuni gingivale avansate și parodontoze;

1pasta

11119380_10153318203999878_1919094440_n

1pasta-de-dinţi img_20130925_143924

Asa ar trebui sa arate o pata de dinti naturala cu argila si salvie

Le puteti gasi si pe   www.natbiolife.ro

Distribuie articolul

Explorează și alte subiecte

Uncategorized
Teodora Necula

Ceata mentala – mit sau realitate?

Termenul „ceață creierului” sau brain fog este folosit pentru a descrie un mix de condiții cognitive, inclusiv probleme de memorie, lipsa de claritate mentală și incapacitatea de a se concentra. Descrisă uneori ca oboseală mentală sau oboseală a creierului, ceața creierului în sine nu este o afecțiune medicală, ci un simptom al unei alte afecțiuni.

Uncategorized
Teodora Necula

Cum îți afectează tiroida ciclul menstrual

Menstrutii dureroase. Ovulație omisă. Perioade menstrule  neregulate. Sensibilitatea sânilor. PMS. Chist ovarian. Infertilitate. Endometrioza. PCOS. Ce au toate acestea în comun? Pe lângă faptul că afectează o femeie  din 3, acestea pot fi, de asemenea, legate de o problemă cu tiroida – în special hipotiroidismul – o tiroidă care funcționează lent sau, mai rar, de hipertiroidism, atunci când tiroida ta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top