Uncategorized

Curmalele,savoare si terapie

Curmalul este o planta plina de semnificatii simbolice: pentru egipteni simboliza fertilitatea,iar entru greci triumful,norocul si prosperitatea.

Pentru latini simblozia onoarea si victoria,deoarece planta nu se apleaca nici macar sub greutatea fructelor sale.

Fie ca sunt proaspete, fie ca sunt uscate, curmalele sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe, si asta datorita continutului mare de nutrienti, care dau energie organismului, scad colesterolul, imbunatatesc digestia si ne feresc de boli grave.

Fiind un aliment laxativ, curmalele s-au dovedit a fi benefice pentru cei care sufera de constipatie. Ele se pot scufunda in apa peste noapte si consumate sub forma de sirop in dimineata urmatoare pentru a asigura un efect laxativ. Continutul nicotinic care este prezent in curmale este benefic pentru tratarea oricarui tip de tulburari intestinale. Consumul regulat de curmale ajuta la mentinerea unui control asupra ritmului de crestere a organismelor patologice si, prin urmare, la mentinerea florei intestinale normale.

Curmala este formata din pulpa  carnoasa si foarte dulce in proportie de 66% glucoza si zahar,care inchide in mijloc un sambure lemnos.

Beneficiile sunt numeroase :

Curmalele uscate contin 290 de calorii la 100 de grame, de aceea persoanele care vor sa slabeasca ar trebui sa le manance in loc de alte dulciuri. Ele satisfac pofta de dulce si, consumate cu moderatie, nu ingrasa.

Imbunatatesc vederea si intaresc sistemul imunitar. De asemenea, protejeaza organismul de cancer.

Contin fluor care ajuta la prevenirea formarii cariilor.

 Sunt recomandate in timpul sarcinii, deoarece contin nutrienti esentiali pentru dezvoltarea armonioasa a fatului, intaresc musculatura peretilor uterului si imbogatesc cu nutrienti laptele matern.

Curmalele uscate au zero colesterol si contin foarte putine grasimi.

Sunt bogate in proteine, fibre, vitaminele  B1, B2, B3 si B5, dar si vitaminele A1, E si C. Curmalele mai contin fibre, potasiu, calciu, mangan, fosfor, cupru, seleniu si magneziu.

Deoarece contin fibre solubile si insolubile, dar si mai multe feluri de aminoacizi, sunt foarte bune pentru combaterea diverselor probleme digestive. Curmalele sunt recunoscute pentru efectul lor laxativ.

 Contin zaharuri naturale, adica glucoza, sucroza si lactoza care ajuta la energizarea organismului.

 Datorita continutului de potasiu, ele mentin sanatos sistemul nervos si reduc riscul de atac cerebral.

 Trateaza anemia, deoarece sunt bogate in fier.

 Ajuta la tratarea constipatiei. Pune curmale la inmuiat in apa si consuma inclusiv apa, in acest fel nu vei mai avea probleme cu constipatia. Studiile au aratat ca un consum regulat de curmale ajuta la curatarea tractului gastro-intestinal.

curmale-fara-samburi-250g-2956-500x500

Magazin naturist :

http://www.natbiolife.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s