Importanta sportului – inotul

Pentru o viața sanatoasa faceti mișcare!
Sportul făcut zilnic ajută la curățarea corpului și a minții. Cum îți folosești mintea zilnic, trebuie să faci sport zilnic.

Psihologii americani sustin că 70% din cei care practica acest sport traiesc intens emotiile placute. Studiile arata ca inotatorii au, în general, tensiunea mai mica, iar nivelul depresiei sau al furiei este, de asemenea, scazut.

Înotul este un sport complex și complet, potrivit și recomandat atât femeilor și bărbaților, cât și copiilor sub 10 ani. Este unul din sporturile nobile, care-ți oferă nenumărate beneficii și, per total, te ajută să te simți și să arăți mai tânăr. Cum spuneam, avantajele înotului sunt multe :

Reduce riscul bolilor cardiovasculare

Pe lângă o tonifiere accentuată a mușchilor pieptului, tricepsilor și cvadricepsilor, înotul mai stimulează și cel mai important mușchi din organism, care este cel al inimii.

Înotul este un exercițiu aerobic, adică organismul are nevoie de oxigen și, pentru asta, inima trebuie să bată mai tare pentru a pompa mai repede sângele și a furniza astfel celulelor oxigenul necesar. Asta întărește inima, ajutând-o să devină mai mare și să pompeze sângele mai eficient, reducând riscul apariției bolilor cardio vasculare și ajutând totodată la reducerea tensiunii arteriale.

Imbunătățește colesterolul

Pentru o funcționare optimă a organismului, trebuie să avem niveluri mai ridicate de colesterol “bun” (HDL) decât colesterol “rău” (LDL). Înotul aduce o balanță pozitivă a acestor 2 tipuri de colesterol și s-a dovedit faptul că înotul ajută la mărirea nivelurilor de colesterol bun (HDL). Și, pentru fiecare creștere de 1 procent a HDL, scade riscul de a muri din cauza bolilor de inimă cu 3,5%

Creste tonusul muscular

Inotul este ideal pentru cresterea musculaturii si a tonusului. Mai mult, despre inot se spune ca este mai bun decat jogging-ul, crescand rezistenta corpului, datorita faptului ca apa este de 12 ori mai densa decat aerul, iar pentru a o strabate omul depune mai mult efort. Inotul imbunatateste si starea de sanatate a femeilor aflate la menopauza.

Are scop de refacere si relaxare

Dupa o activitate indelungata, pe plan profesional , organismul tau are neovie de o perioade de refacere,de odihna , pentru a-si intari starea de sanatate si a-si reface fortele pentru a te intoarce la activitatile profesionale incarcat de energie si revitalizat.Pentru aceasta directie ,inotul este ideal si are o actiune deosebit de eficace asupra organismului tau.

Diminuează simptomele astmului

Faptul că este un sport de rezistență înseamnă că înotul are nevoie de plămâni puternici, care să furnizeze organismului cantitatea necesară de oxigen. Plămâni mai puternici înseamnă o respirație mai bună, deci și reducerea simptomelor de astm.

Tii greutatea sub control

Inotul arde foarte multe calorii si te ajuta la tinerea sub control  a greutatii. Numarul caloriilor consumate prin inot depinde de constitutia fiecarei persoane in parte, insa, in medie, 10 minute de inot liber ard in jur de 100 de calorii. Stilul fluture consuma 150 de calorii, inotul pe spate – 80 de calorii, in timp ce stilul bras arde 60 de calorii, in 10 minute.

Foarte echilibrat

Inotul este considerat ca fiind cel mai complex si echilibrat sport din punct de vedere fizic si psihic. Inotul are  un impact foarte echilibrat intre oase si muschi, deoarece in timpul inotului se mareste flexibilitatea muschilor si rezistenta oaselor ,creeandu-se o stare de echilibru generala penru intreg organismul.

Poti sa practici inotul de fiecare data cand ai ocazia.Nu uita ca organismul tau iti va multumi pentru sprijinul adus.

Nu numai că poate fi practicat și de copii, ci chiar este recomandat! Oricine vrea tot ce este mai bun pentru copiii săi, iar lecțiile de înot, urmate de antrenamentele regulate în bazin, reprezintă cea mai bună modalitate de a-i asigura copilului tău un trai sanatatos, precum și un aspect fizic frumos și bine proporționat. Recomand tuturor să începe să practice acest sport.

 

Distribuie articolul

Explorează și alte subiecte

Uncategorized
Teodora Necula

Ceata mentala – mit sau realitate?

Termenul „ceață creierului” sau brain fog este folosit pentru a descrie un mix de condiții cognitive, inclusiv probleme de memorie, lipsa de claritate mentală și incapacitatea de a se concentra. Descrisă uneori ca oboseală mentală sau oboseală a creierului, ceața creierului în sine nu este o afecțiune medicală, ci un simptom al unei alte afecțiuni.

Uncategorized
Teodora Necula

Cum îți afectează tiroida ciclul menstrual

Menstrutii dureroase. Ovulație omisă. Perioade menstrule  neregulate. Sensibilitatea sânilor. PMS. Chist ovarian. Infertilitate. Endometrioza. PCOS. Ce au toate acestea în comun? Pe lângă faptul că afectează o femeie  din 3, acestea pot fi, de asemenea, legate de o problemă cu tiroida – în special hipotiroidismul – o tiroidă care funcționează lent sau, mai rar, de hipertiroidism, atunci când tiroida ta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top