Smoothie antioxidant

Ce sunt antioxidantii?

Antioxidanţii pot fi mai simplu definiţi  astfel: un complex de elemente nutritive (vitamine şi minerale) şi enzime specifice ce au rolul de a reduce efectele toxice ale radicalilor liberi, adică de a neutraliza moleculele de oxigen instabile, ajutând corpul să nu-şi distrugă propriile celule. Antioxidanţii mai sunt cunoscuţi ca nişte compusi ce au capacitatea de a opri oxidarea altor substanţe.

Este imposibil pentru noi să evităm complet acţiunea radicalilor liberi. Acestia provin atât din surse interne corpului nostru (ca urmare a proceselor respiratorii, de metabolism şi inflamatorii) cât si din surse externe, datorită factorilor de mediu (poluarea, radiaţiile, fumatul, stresul, lumina solară, alcoolul).

Există si vitamine şi nutrienţi care se găsesc în anumite plante, care joacă rol antioxidant deosebit de puternic, printre acestea amintind: vitamina A (morcovi, spanac, verdeaţă), betacarotenul şi alte carotenoide (spanac, roşii, cartofi dulci, morcovi, pepenen galben, porumb, mango, dovleac, sfeclă, piersici), flavonoizii, vitamina C (ardei gras, căpşuni, roşii, fructe de pădure, conopidă, broccoli,citrice), vitamina E (legume de culoare verde, nuci, germeni de grâu, seminţe de floarea-soarelui), zincul ( fasole, cereale integrale) şi seleniul (cereale, ţelină, usturoi, mazăre).

Iata un smoothie  bogat in antioxidanti , numai bun pentru digestie si intretinerea rezistentei musculare.

Ai nevoie de :

1 cana de  ananas

o banana medie

50 gr afine

1 lingurita cu polen crud

1 lingurita pulbere de maca

1 lingura cu seminte de chia.

tumblr_o1trfgOGxD1rtvwvuo1_500

www.natbiolife.ro – Magazin naturist online

 

 

 

Distribuie articolul

Explorează și alte subiecte

Uncategorized
Teodora Necula

Ceata mentala – mit sau realitate?

Termenul „ceață creierului” sau brain fog este folosit pentru a descrie un mix de condiții cognitive, inclusiv probleme de memorie, lipsa de claritate mentală și incapacitatea de a se concentra. Descrisă uneori ca oboseală mentală sau oboseală a creierului, ceața creierului în sine nu este o afecțiune medicală, ci un simptom al unei alte afecțiuni.

Uncategorized
Teodora Necula

Cum îți afectează tiroida ciclul menstrual

Menstrutii dureroase. Ovulație omisă. Perioade menstrule  neregulate. Sensibilitatea sânilor. PMS. Chist ovarian. Infertilitate. Endometrioza. PCOS. Ce au toate acestea în comun? Pe lângă faptul că afectează o femeie  din 3, acestea pot fi, de asemenea, legate de o problemă cu tiroida – în special hipotiroidismul – o tiroidă care funcționează lent sau, mai rar, de hipertiroidism, atunci când tiroida ta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top