Despre stilul de viata vegetarian/vegan

Astazi implinesc un anisor,de cand am adoptat un stil de viata mult mai sanatos si echilibrat,asa ca am decis sa va impartasesc aceasta informatie destul de interesanta despre vegetarieni/vegani.

Elefantul este cel mai mare animal vegetarian.De fapt este creatura cea mai puternica si mai masiva de pe pamant.Are o durata de viata lunga,o memorie buna,este viguros si are un creier mare.De asemenea este iubitor si afectos.Calul,girafa,vaca,zebra,rinocerul,maimuta,delfinii si alte cateva animale sunt vegetariene intreaga lor viata.

Elefantul este un simbol spiritual atat in literatura hindusa,cat si in cea budista.

Deşi unii istorici şi antropologi spun că omul istoric este omnivor, “echipamentul nostru anatomic” ,dinţii, maxilarul şi sistemul digestiv , favorizează o dietă fără carne. Asociaţia Americană de Dietă subliniază faptul că “în istorie majoritatea oamenilor au avut o dietă vegetariană sau apropiată de cea de vegetarian”.

Multă lume încă trăieşte şi azi în acest fel. Chiar şi în ţările cele mai industrializate, atracţia pentru mâncarea bazată pe carne este mult mai mică decât acum 100 de ani. A început cu frigiderele şi cu societatea secolului 20, bazată pe consum. Dar chiar şi cu venirea secolului al 20-lea, corpul omenesc nu s-a adaptat la mâncarea bazată pe carne.

Cercetătorul suedez Karl von Linne spune “Structura corpului omenesc, atât la exterior cât şi la interior, comparată cu a altor animale, ne arată că fructele şi vegetalele constituie tipul de mâncare la care este adaptat”. Graficul de mai jos compară anatomia omului cu cea a animalelor carnivore şi erbivore.

Când te uiţi la comparaţia dintre erbivore şi oameni, noi ne comparăm mai mult cu erbivorele decât cu animalele care mănâncă carne.

Este cert că dacă omul ar fi fost făcut să mănânce carne nu am avea aşa de multe similitudini cruciale la nivelul sistemului digestiv cu animalele erbivore.

Mulţi oameni sunt curioşi să afle, “Dacă nu suntem făcuţi să mâncăm carne atunci de ce o facem?” Deoarece suntem condiţionaţi să mâncăm carne. Deasemenea AAD ne spune că omenirea, încă din istorie, a trăit cu ajutorul unei diete lacto-vegetariane.

Un argument adus de cei care mănâncă carne ar fi “În sălbăticie, animalele ucid alte animale pentru mâncare. Aşa este natura.” În primul rând, nu suntem în sălbăticie. În al doilea rând, putem foarte uşor să trăim fără a omorî şi a mânca carne, să nu menţionăm faptul că am fi mai sănătoşi. Şi în ultimul rând, cum a fost demonstrat, nu am fost făcuţi să mâncăm carne.

Carnea şi fructele de mare se descompun în primele 4 ore de la consumare şi rămăşiţele rămân pe pereţii stomacului şi a intestinelor pentru încă 3-4 zile chiar şi mai mult (în cazul în care persoana este constipată). Mai mult, saliva oamenilor este alcalină, faţă de animalele de pradă sau cele care mănâncă carne, care este acidă. Saliva alcalină nu acţionează corespunzător asupra cărnii.

Un ultim argument ar fi acela că toate animalele omnivore şi carnivore mănâncă carnea crudă. Când un leu omoară un animal erbivor pentru mâncare, sfâşie carnea şi ţesutul pentru a ajunge în zona stomacului pentru a mânca organele care sunt pline cu sânge (nutriente).

În timp ce mănâncă stomacul, ficatul, intestinele etc, leul mănâncă şi pielea animalului mort cu anumite pauze pentru a mânca şi sângele acestuia. Chiar şi urşii, care sunt omnivori, mănâncă somonul crud. Dar carnea crudă sau în sânge, pe noi, oamenii, ne dezgustă. Aşadar, noi trebuie să o gătim şi să o condimentăm pentru a-i dat alt gust.

Dacă o căprioară este arsă de un foc în pădure, un animal carnivor nu o va mânca. Chiar şi leii de la circ trebuie hrăniţi cu carne crudă pentru a nu muri de foame.

Acestea sunt argumentele,pentru faptul că noi, oamenii, suntem condiţionaţi să credem că pentru noi carnea este bună şi că suntem făcuţi să o consumăm pentru supravieţuire. Dacă am fi fost cu adevărat carnivori sau omnivori, pregătirea cărnii şi condimentarea cu sare, ketchup, sau sos tabasco nu ar exista şi noi oamenii am refuza să mâncăm carnea în acest fel.

 

Distribuie articolul

Explorează și alte subiecte

Uncategorized
Teodora Necula

Ceata mentala – mit sau realitate?

Termenul „ceață creierului” sau brain fog este folosit pentru a descrie un mix de condiții cognitive, inclusiv probleme de memorie, lipsa de claritate mentală și incapacitatea de a se concentra. Descrisă uneori ca oboseală mentală sau oboseală a creierului, ceața creierului în sine nu este o afecțiune medicală, ci un simptom al unei alte afecțiuni.

Uncategorized
Teodora Necula

Cum îți afectează tiroida ciclul menstrual

Menstrutii dureroase. Ovulație omisă. Perioade menstrule  neregulate. Sensibilitatea sânilor. PMS. Chist ovarian. Infertilitate. Endometrioza. PCOS. Ce au toate acestea în comun? Pe lângă faptul că afectează o femeie  din 3, acestea pot fi, de asemenea, legate de o problemă cu tiroida – în special hipotiroidismul – o tiroidă care funcționează lent sau, mai rar, de hipertiroidism, atunci când tiroida ta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top