Lapte din nuci ( lapte vegetal fara lactoza)

Prin magazine nu il gasim foarte usor, dar se face atat de simplu si rapid, incat chiar merita sa il incercati. Puteti folosi laptele de nuca in dulciurile de post sau, la micul dejun, cu cereale.

Laptele vegetal îl poţi face din foarte multe nuci (cocos, migdale, nuci, alune de pădure, arahide, caju, etc), seminţe (floarea soarelui, susan, cânepă, etc) şi cereale (ovăz, quinoa, orez, mei, etc)

Cel mai gustos lapte vegetal îl obţii din cocos, nuci româneşti, migdale, semnite de susan, seminţe de floarea soarelui, caju, quinoa, etc.

De ce sunt atit de valoroase nucile? Miezul lor e o uzina de substante benefice: apa (3-5%), grasimi (52,0-77,5%), substante proteice (12-25%) din grupa globulinelor (de natura celor din lapte si oua), saruri minerale (nuca este fructul cel mai bogat in cupru si zinc), provitamina A, vitamine din complexul B (B1, B2, biotina, colina), vitaminele C, E, F, P. Valoarea energetica a miezului de nuca este in medie de 700 kcal la 100 g.

 • Reduce durerile si trateaza constipatia
 • Cel mai bun doctor de inima
 • Rezervoare de acizi omega-3
 • Stimulent pentru memorie
 • Accident vascular
 • Hipertiroidie
 • Reumatismul, guta

Intrucit contine tocoferol (vitamina E), care contribuie la scaderea continutului de colesterol din sange si are o cantitate foarte redusa de hidrati de carbon, miezul de nuca este admis in regimul diabeticilor. Fiind foarte bogata in grasimi si proteine, nuca intrece carnea ca valoare calorica, avand insa o toxicitate de cateva ori mai mica. Miezul de nuca este unul dintre cele mai vitalizante si nutritive alimente cunoscute si o minune pentru organism in  anotimpul rece.

 • 125 g miez nuca hidratate in apa 8 ore
 • 700 ml apa + apa la temperatura camerei pentru inmuiat nucile
 • 4-5 curmale moi (de preferat iraniene)
 • un praf sare Himalaya

Nuca o  lasam la inmuiat 8  ore, apoi o scurgem si o clatim bine sub un jet de apa rece.Punem nuca in robot, adaugam 700 ml apa si mixam pana cand obtinem un lapte omogen.Il strecuram printr-o bucata de tifon sau sita de bumbac si stoarcem cat putem de bine miezul de nuca. Nu aruncam miezul. Punem laptele in sticle si il pastram in frigider pentru maxim 1 saptamana.

lapte de nuca 2laptelaptenuca

Lapte vegetal din caju ( fara lactoza, fara gluten )

http://www.natbiolife.ro/lapte-vegetal-din-caju-cu-apa-de-izvor-fara-zahar-fara-gluten-fara-lactoza-vegan-vegetarian?keyword=lap

Lapte vegetal din migdale si orez ( fara lactoza, fara gluten )

http://www.natbiolife.ro/lapte-vegetal-din-migdale-cu-apa-de-izvor-fara-zahar-fara-gluten-fara-lactoza-vegan-vegetarian

Lapte vegetal din alune ( Fara lactoza, fara gluten )

http://www.natbiolife.ro/lapte-vegetal-din-alune-cu-apa-de-izvor-fara-zahar-fara-gluten-fara-lactoza-vegan-vegetarian

 

Distribuie articolul

Explorează și alte subiecte

Uncategorized
Teodora Necula

Ceata mentala – mit sau realitate?

Termenul „ceață creierului” sau brain fog este folosit pentru a descrie un mix de condiții cognitive, inclusiv probleme de memorie, lipsa de claritate mentală și incapacitatea de a se concentra. Descrisă uneori ca oboseală mentală sau oboseală a creierului, ceața creierului în sine nu este o afecțiune medicală, ci un simptom al unei alte afecțiuni.

Uncategorized
Teodora Necula

Cum îți afectează tiroida ciclul menstrual

Menstrutii dureroase. Ovulație omisă. Perioade menstrule  neregulate. Sensibilitatea sânilor. PMS. Chist ovarian. Infertilitate. Endometrioza. PCOS. Ce au toate acestea în comun? Pe lângă faptul că afectează o femeie  din 3, acestea pot fi, de asemenea, legate de o problemă cu tiroida – în special hipotiroidismul – o tiroidă care funcționează lent sau, mai rar, de hipertiroidism, atunci când tiroida ta

2 thoughts on “Lapte din nuci ( lapte vegetal fara lactoza)”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top