Leacuri naturale, Remedii, Sanatate

Elixir anti-raceala

Are si un gust foarte interesant, dulce si un pic picant.

Chinezii considera ghimbirul drept unul dintre cele cinci ingrediente principale in dietoterapie, alaturi de otetul de orez, vinul de orez, sare si miere. In medicina si estetica, ghimbirul este folosit datorita actiunilor sale stimulente, tonice si energizante. Este util persoanelor cu circulatie periferica deficitara. Prin stimularea metabolismului, aceasta planta ajuta la eliminarea toxinelor, precum si la intensificarea arderii grasimilor. Ghimbirul este util persoanelor deprimate, fara pofta de viata, lente, letargice, aducand tonus, energie si optimism.

Ghimbirul este recomandat ca adjuvant in tratamentul a numeroase afectiuni: sensibilitate la frig, dureri de gat, guturai, astm, gripa in faza incipienta, reumatism, rau de masina, rau de miscare, rau de inaltime, senzatie de voma persistenta, tulburari de apetit, digestie dificila, indigestie, gastrita hipoacida, astenie fizica si psihica, convalescenta, balonare, frigiditate.

Mierea, ghimbirul si lamaia au fost dintotdeauna recunoscute pentru proprietatile antibacteriene puternice. Impreuna, creeaza un adevarat elixir.

Daca vreti sa il incercati si voi, aveti nevoie:

o radacina de ghimbir( cam cat un deget mare, de vreo 5-6 cm )

sucul de la o lamaie

miere

4 cani de apa

Taie lamaia in felii si apoi taie-le in patru. Pune-le in borcan.Da ghimbirul pe razatoare si adauga-l peste lamaie.Umple borcanul cu miere.Ca sa-l consumi, adauga o lingurita din amestecul de mai sus intr-o cana de apa fierbinte si amesteca bine.

ceai-raceaaalaceaiceaiff

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s