NEGRESA VEGANA

Ai nevoie pentru blat :

400 g curmale fără sâmburi (de preferat hidratate)
100 g miez de nucă
150 g migdale crude
2 linguri de pudră de cacao/carob (roșcove)
1/4 linguriță sare roz de Himalaya

Pentru crema ai nevoie de :

 

150 g curmale fără sâmburi (hidratate)
2 linguri de ulei de cocos
2 linguri de pudră de cacao/carob (roșcove)

Se pun la înmuiat într-un bol cu apă călduță curmalele, cu o seară înainte. A doua zi, scurge bine apa de pe ele, macină-le cu ajutorul unui blender și pune-le deoparte.Mărunțește miezul de nucă și migdalele și adaugă pudra de cacao sau de roșcove și sarea in acelasi blender.

Apoi adauga gradual curmalele peste amestecul de nucă și continuă să mixezi, până obții o pastă omogenă și lipicioasă, de consistența unui aluat. Dacă nu se leagă compoziția atunci când o strângi în palme, te sfatuiesc sa pui mai multe curmale.

Pasul urmator este sa transferi compoziția într-o tavă dreptungiulară  pe care ai tapetat-o în prealabil cu hârtie de copt.  Aluatul se preseaza cu palmele până când acesta devine ferm si plat.

Acoperă tava și lasă blatul să se răcească cel puțin 30 minute în frigider.

Cu ajutorul unui blender mixează ingredientele pentru cremă până când capătă o textură fină și lucioasă.Intinde crema uniform peste blat, apoi decorează prăjitura cu miez de fistic

Ultimul pas : Acoperă din nou tava și lasă prăjitura să se răcească în frigider pentru minim 15 minute, înainte de a o servi.

brbrownie

 

Distribuie articolul

Explorează și alte subiecte

echilibru hormonal
Teodora Necula

Cum afecteaza oboseala cronica fertilitatea la femei si barbati

In activitatea mea de terapeut nutritional in sustinerea fertilitatii, am intalnit destul de multe situatii in care fertilitatea a fost si este redusa de mai multi factori care vin si din exteriorul nostru. Există cu siguranță o legătură între stres și infertilitate. A fi foarte stresat/a pentru o perioadă lungă de timp poate îngreuna conceperea.

Leacuri naturale
Teodora Necula

Terapia florala Bach – remedii pentru stari emotionale

Remediile cu flori de Bach sunt o abordare naturală a bunăstării emoționale. Dr. Bach a creat sistemul de remedii florale în anii 1930 și de atunci au fost folosite în întreaga lume. Există 38 de remedii cu flori Bach – fiecare se referă la o stare emoțională diferită. Sunt o abordare sigură, blândă și holistică a echilibrului

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top