NEGRESA VEGANA

Ai nevoie pentru blat :

400 g curmale fără sâmburi (de preferat hidratate)
100 g miez de nucă
150 g migdale crude
2 linguri de pudră de cacao/carob (roșcove)
1/4 linguriță sare roz de Himalaya

Pentru crema ai nevoie de :

 

150 g curmale fără sâmburi (hidratate)
2 linguri de ulei de cocos
2 linguri de pudră de cacao/carob (roșcove)

Se pun la înmuiat într-un bol cu apă călduță curmalele, cu o seară înainte. A doua zi, scurge bine apa de pe ele, macină-le cu ajutorul unui blender și pune-le deoparte.Mărunțește miezul de nucă și migdalele și adaugă pudra de cacao sau de roșcove și sarea in acelasi blender.

Apoi adauga gradual curmalele peste amestecul de nucă și continuă să mixezi, până obții o pastă omogenă și lipicioasă, de consistența unui aluat. Dacă nu se leagă compoziția atunci când o strângi în palme, te sfatuiesc sa pui mai multe curmale.

Pasul urmator este sa transferi compoziția într-o tavă dreptungiulară  pe care ai tapetat-o în prealabil cu hârtie de copt.  Aluatul se preseaza cu palmele până când acesta devine ferm si plat.

Acoperă tava și lasă blatul să se răcească cel puțin 30 minute în frigider.

Cu ajutorul unui blender mixează ingredientele pentru cremă până când capătă o textură fină și lucioasă.Intinde crema uniform peste blat, apoi decorează prăjitura cu miez de fistic

Ultimul pas : Acoperă din nou tava și lasă prăjitura să se răcească în frigider pentru minim 15 minute, înainte de a o servi.

brbrownie

 

Distribuie articolul

Explorează și alte subiecte

Uncategorized
Teodora Necula

Ceata mentala – mit sau realitate?

Termenul „ceață creierului” sau brain fog este folosit pentru a descrie un mix de condiții cognitive, inclusiv probleme de memorie, lipsa de claritate mentală și incapacitatea de a se concentra. Descrisă uneori ca oboseală mentală sau oboseală a creierului, ceața creierului în sine nu este o afecțiune medicală, ci un simptom al unei alte afecțiuni.

Uncategorized
Teodora Necula

Cum îți afectează tiroida ciclul menstrual

Menstrutii dureroase. Ovulație omisă. Perioade menstrule  neregulate. Sensibilitatea sânilor. PMS. Chist ovarian. Infertilitate. Endometrioza. PCOS. Ce au toate acestea în comun? Pe lângă faptul că afectează o femeie  din 3, acestea pot fi, de asemenea, legate de o problemă cu tiroida – în special hipotiroidismul – o tiroidă care funcționează lent sau, mai rar, de hipertiroidism, atunci când tiroida ta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top