Remedii, Retete, Sanatate, Vegan, Vegetarian

Salata “to-go” de luat la serviciu

Este o salata pe care o poti lua la birou, serviciu, la scoala sau pe care sa o pregatesti si sa o pui in frigider pentru ziua urmatoare. Simplu.
Tot ce ai nevoie este un recipient care se inchide ermetic ca sa prepari salata.
Cand faceti acest tip de salata “to go” regula cea mai importanta este ca primul strat sa fie sosul/ dressingul, apoi urmatorul strat peste dressing trebuie sa fie ingredientul care il poate absorbi si a carui structura nu se strica in contact cu acesta, adica cerealele, proteinele, leguminoasele. Umpleti borcanul , pentru ca ingredientele sa se sustina unele pe celelalte, iar dressing-ul sa nu ajunga la straturile de frunze. Pentru a manca salata este suficient sa rasturnati borcanul pentru ca dressing-ul sa ajunga la toate ingredientele, si apoi sa-l deschideti.

Pentru dressing :

3 linguri ulei de canepa cu aroma de chili

1 lingura otet balsamic

1 lingura zeama de lamaie

1 bucata ghimbir proaspat

sare de mare

piper

verdeturi tocate : marar,patrunjel,arpagic

Zdrobiti ghimbirul,apoi amestecati cu restul ingredientelor.

Adaugati verdeturile la final si amestecati.

Ingredientele pot fi absolut orice vreti voi, eu am folosit de exemplu :

avocado

rosii

ardei gras rosu

salata verde

1 legatura de patrunjel

ceapa verde

Uleiul din seminţe de cânepă contribuie la menţinerea sănătăţii şi a frumuseţii zi de zi, datorită raportului optim dintre acizi graşi omega 3 şi omega 6, ceea ce îl face foarte compatibil cu organismul uman.
Studii medicale făcute asupra uleiului de cânepă arată efectul său benefic asupra valorilor mari ale colesterolului şi trigliceridelor din sânge. S-a observat, în paralel, şi ameliorarea hiperglicemiei. Nu trebuie neglijat că are un efect benefic asupra sistemului reproducător feminin, reducând simptomele premenstruale sau de la menopauză şi asupra sistemului reproducător masculin, prevenind problemele prostatei. De asemenea, acizii graşi prezenţi în uleiul de cânepă ajută la oxigenarea şi la hidratarea corectă a pielii, făcându-l util în eczeme, dermatite atopice, psoriazis, lupus având, de asemenea, şi efect antibacterian, antimicotic şi antiviral. Uleiul se poate administra ca atare, în cantitate de 10-20 ml zilnic sau în salate, cu paste sau orez, pe cartofi la cuptor. Este hrănitor, dând şi o savoare deosebită preparatelor la care îl adăugăm. Este important să nu se încingă, de aceea se adaugă la preparatele calde înainte de consum, direct în farfurie.

 

 

 

f

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s