Ciocolata raw – reteta

Ce-ați zice dacă ar exista o ciocolată care să fie sănătoasă? Dar o ciocolată pe care să o dați copiilor, fără rezerve? Bucurați-vă, există și o poate prepara oricine acasă, în 10 minute!

 

– 4 linguri cu varf de unt de cocos nehidrogenat (cel hidrogenat este la fel de nesănătos ca si margarina)

– 5 linguri indulcitor natural/ agave/ artar/ miere: 5 linguri ( în funcţie de cât de dulce preferaţi)

–3linguru karob ( pudră de roşcove ) gasiti de la Sanovita

– migdale mărunţite şi stafide (după preferinţă nuci, fistic, alune, arahide, caju, coajă de portocală etc)

Topim untul pe baie de apă (plasăm un vas de inox într-o cratită cu apă fierbinte) şi să încorporăm pe rând ingredientele. Prima dată pudra de roşcove (pentru că altfel nu se omogenizează), apoi mierea, migdalele şi stafidele.

După ce amestecăm bine, turnăm compoziţia într-un vas cu forma şi grosimea pe care dorim să le aibă ciocolata, şi plasăm la congelator câteva ore. Când s-a întărit, e bună de mâncat!

ci

Distribuie articolul

Explorează și alte subiecte

echilibru hormonal
Teodora Necula

Cum afecteaza oboseala cronica fertilitatea la femei si barbati

In activitatea mea de terapeut nutritional in sustinerea fertilitatii, am intalnit destul de multe situatii in care fertilitatea a fost si este redusa de mai multi factori care vin si din exteriorul nostru. Există cu siguranță o legătură între stres și infertilitate. A fi foarte stresat/a pentru o perioadă lungă de timp poate îngreuna conceperea.

Leacuri naturale
Teodora Necula

Terapia florala Bach – remedii pentru stari emotionale

Remediile cu flori de Bach sunt o abordare naturală a bunăstării emoționale. Dr. Bach a creat sistemul de remedii florale în anii 1930 și de atunci au fost folosite în întreaga lume. Există 38 de remedii cu flori Bach – fiecare se referă la o stare emoțională diferită. Sunt o abordare sigură, blândă și holistică a echilibrului

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top