Ciocolata raw – reteta

Ce-ați zice dacă ar exista o ciocolată care să fie sănătoasă? Dar o ciocolată pe care să o dați copiilor, fără rezerve? Bucurați-vă, există și o poate prepara oricine acasă, în 10 minute!

 

– 4 linguri cu varf de unt de cocos nehidrogenat (cel hidrogenat este la fel de nesănătos ca si margarina)

– 5 linguri indulcitor natural/ agave/ artar/ miere: 5 linguri ( în funcţie de cât de dulce preferaţi)

–3linguru karob ( pudră de roşcove ) gasiti de la Sanovita

– migdale mărunţite şi stafide (după preferinţă nuci, fistic, alune, arahide, caju, coajă de portocală etc)

Topim untul pe baie de apă (plasăm un vas de inox într-o cratită cu apă fierbinte) şi să încorporăm pe rând ingredientele. Prima dată pudra de roşcove (pentru că altfel nu se omogenizează), apoi mierea, migdalele şi stafidele.

După ce amestecăm bine, turnăm compoziţia într-un vas cu forma şi grosimea pe care dorim să le aibă ciocolata, şi plasăm la congelator câteva ore. Când s-a întărit, e bună de mâncat!

ci

Distribuie articolul

Explorează și alte subiecte

Uncategorized
Teodora Necula

Ceata mentala – mit sau realitate?

Termenul „ceață creierului” sau brain fog este folosit pentru a descrie un mix de condiții cognitive, inclusiv probleme de memorie, lipsa de claritate mentală și incapacitatea de a se concentra. Descrisă uneori ca oboseală mentală sau oboseală a creierului, ceața creierului în sine nu este o afecțiune medicală, ci un simptom al unei alte afecțiuni.

Uncategorized
Teodora Necula

Cum îți afectează tiroida ciclul menstrual

Menstrutii dureroase. Ovulație omisă. Perioade menstrule  neregulate. Sensibilitatea sânilor. PMS. Chist ovarian. Infertilitate. Endometrioza. PCOS. Ce au toate acestea în comun? Pe lângă faptul că afectează o femeie  din 3, acestea pot fi, de asemenea, legate de o problemă cu tiroida – în special hipotiroidismul – o tiroidă care funcționează lent sau, mai rar, de hipertiroidism, atunci când tiroida ta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top