NORIŞORI DE OUĂ

  • 1 ou pentru fiecare norișor în parte
  • sare și piper după gust
  • Brânzeturi: parmezan, cheddar, brânză de vacă, brânză de oaie
  • Verdețuri: pătrunjel, cimbru, mărar
  • Legume: ceapă (verde, cel mai bine), spanac, ardei gras
  • Condimente: oregano, usturo pudră, boia dulce/picantă, fulgi de ardei iute

 

Preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Unge o tavă cu un pic de ulei și pune pe ea o hârtie pergament.

Separă albușurile de gălbenușuri, având grijă să nu spargi gălbenușurile.

Bate albușurile bine cu ajutorul unui mixer, treaptă mediu, până obții o spumă tare și omogenă. Adaugă ingredientele , ușor și cu mișcări cât mai puține, ca să nu se taie/ dezumfle norișorii.

Cu ajutorul unei linguri, pune pe tava mai devreme pregătită norișorii, la distanță unul de altul și de dimensiuni egale. Cu spatele lingurei formează ușor o gaură, în care pui cu grijă gălbenușul.Dacă vrei ca gălbenușul să fie cremos dar bine făcut, lasă tava la cuptor 14-16 minute. Pentru gălbenușuri moi, lasă numai 10 minute.

norioua

 

Distribuie articolul

Explorează și alte subiecte

Uncategorized
Teodora Necula

Ceata mentala – mit sau realitate?

Termenul „ceață creierului” sau brain fog este folosit pentru a descrie un mix de condiții cognitive, inclusiv probleme de memorie, lipsa de claritate mentală și incapacitatea de a se concentra. Descrisă uneori ca oboseală mentală sau oboseală a creierului, ceața creierului în sine nu este o afecțiune medicală, ci un simptom al unei alte afecțiuni.

Uncategorized
Teodora Necula

Cum îți afectează tiroida ciclul menstrual

Menstrutii dureroase. Ovulație omisă. Perioade menstrule  neregulate. Sensibilitatea sânilor. PMS. Chist ovarian. Infertilitate. Endometrioza. PCOS. Ce au toate acestea în comun? Pe lângă faptul că afectează o femeie  din 3, acestea pot fi, de asemenea, legate de o problemă cu tiroida – în special hipotiroidismul – o tiroidă care funcționează lent sau, mai rar, de hipertiroidism, atunci când tiroida ta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top