Smoothie digestiv

Smoothie-urile preparate cu ingrediente benefice pentru sistemul digestiv nu doar ca faciliteaza procesul de digestie, dar ajuta si la o mai buna absorbtie a vitaminelor si mineralelor. Iata ce fructe sunt bune intr-un smoothie pentru digestie!

Ananasul este bogat in fibre si bromelaina, o enzima digestiva, care ajuta la descompunerea alimentelor si la absorbtia proteinelor din ele. Bromelaina amelioreaza si durerile de stomac. Pe langa beneficiile vizavi de digestie, ananasul are si proprietati antiinflamatorii si sustine sistemul imunitar.

Ghimbirul proaspat calmeaza tractul intestinal si imbunatateste digestia – ajuta organismul sa elibereze enzime care descompun mancarea, astfel incat nutrientii sa fie asimilati usor si rapid.

Tips: Mai poti adauga si menta proasta daca vrei ca smoothie-ul sa fie mai racoritor. Menta face si ea bine la digestie!

Ai nevoie de :

1/2 ananas

un varf ghimbir

1 morocv

1/2 mar

50 ml apa

Optional : pulbere de canepa (canah)

Se amesteca in blender.

 

Distribuie articolul

Explorează și alte subiecte

Uncategorized
Teodora Necula

Cum îți afectează tiroida ciclul menstrual

Menstrutii dureroase. Ovulație omisă. Perioade menstrule  neregulate. Sensibilitatea sânilor. PMS. Chist ovarian. Infertilitate. Endometrioza. PCOS. Ce au toate acestea în comun? Pe lângă faptul că afectează o femeie  din 3, acestea pot fi, de asemenea, legate de o problemă cu tiroida – în special hipotiroidismul – o tiroidă care funcționează lent sau, mai rar, de hipertiroidism, atunci când tiroida ta

echilibru hormonal
Teodora Necula

O abordare holistica a sindromului premenstrual

Peste 150 de simptome au fost atribuite sindromului premenstrual! Simptomele sunt atât de comune încât comunitatea medicală a considerat să renunțe la termenul „PMS” și să accepte simptomele ca fiind normale! Această atitudine trivializează semnificația zilnică a sindromului premenstrual pentru milioanele de femei care suferă de aceasta. Pentru cel puțin 5% dintre femeile care au menstruație, simptomele sindromului

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top