Consiliere nutriţionala copii

O alimentatie sanatoasa este cheia sanatatii copilului – adultul de maine. Ne dorim sa oferim copiilor o alimentatie sanatoasa pentru ca suntem deja constienti ca alimentatia are un rol asa de important pentru sanatate.

Consilierea nutritionala pentru copii este necesara deoarece in ultimii ani s-a observat o crestere ingrijoratoare a numarului de copii supraponderali sau obezi.

Studiul realizat de către Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică, în cadrul proiectului coordonat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, „European Childhood Obesity Surveillance Initiative (COSI)”, arată că prevalenţa supraponderalităţii este uşor mai crescută la fete decât la băieţi şi semnificativ mai mare în mediul urban faţă de cel rural. „Aproximativ un sfert dintre subiecţii studiaţi sunt supraponderali sau obezi. Prevalenţa suprapoderalităţii (inclusiv obezitatea) la copiii de opt ani din România este de 26,75 la sută, iar prevalenţa obezităţii este de 11,6 la sută.

Din pacate, România ocupă locul al treilea în Europa în ceea ce priveşte obezitatea infantilă.

Nici o carte și nici un articol n-o să-ți dea, vreodată, soluții practice de alimentație, aplicabile strict copilului tău!

Scopul consultației de nutriție la copil și adolescentul până la 17 ani constă în a stabili un profil personalizat de nutriție, eventualele sensibilități alimentare, alergii și de toleranță, de nevoile vârstei, pentru asigurarea creșterii armonioase  a copilului vostru.

Scopul consultației de nutriție la copil este de a nuanța meniurile zilnice respectând obligatoriu preferințele alimentare ale copilului.

Există principii nutritive esențiale care se află în anumite alimente pe care copilul poate să nu le vrea sau să nu le tolereze. Există întotdeauna soluții de înlocuire cu alte alimente, alt mod de preparare, pentru completarea aportului de nutrimente.

Rolul părinţilor în amploarea acestui fenomen

Genetica are si ea influenta ei, dar obezitatea nu apare la copii din cauza genelor, ci mai degrabă, din cauza lipsei de responsabilitate şi de atenţie a părinţilor in ce priveste alimentatia. Timpul scurt petrecut de parinti cu copiii, determina o afectare emotionala a copilului care va cauta alinarea in mancare. De asemenea, apare o problemă atunci când în creşterea copilului părintele foloseşte mâncarea ca recompensă.

Mamele acorda din ce in ce mai putin timp gatitului, preferand macarea semipreparata, care din pacate de cele mai multe ori contine zahar adaugat si aditivi, ceea ce le transforma in alimente hipercalorice.

  • Ce teste se fac? Cele pe care le cere situația clinică concretă a copilului vostru! Avem nevoie, uneori, de investigații și teste, uneori complexe, având ca scop fie punerea unui diagnostic, fie excluderea unor boli. Nu le evitați!
  • Sfatul nostru? Fiți realiști și răbdători! Nu putem influența genetica și constituția, dar putem îmbunătăți și ameliora parametrii în care se dezvoltă copilul și mai târziu, adolescentul vostru.
  • Rezultatele pozitive sunt posibile numai prin colaborare cu părinții și toți cei din anturajul intim al copilului. Este foarte important cine gătește și ce pune în oală!

Pentru programari :

Cabinet nutritie Poiesti 

Strada Gheorghe Doja, nr 154 bl b3 parter

Numar de telefon : 0753 688046

Cabinet nutritie Bucuresti 

Strada Emanuel David, nr 2a, zona Dorobanti.

Numar de telefon : 0753 688046

www.aktmedical.ro

Distribuie articolul

Explorează și alte subiecte

Uncategorized
Teodora Necula

Supa de linte verde cu legume

O supa delicioasa si sanatoasa pentru zilele reci. INGREDIENTE Spalam lintea si o punea intr-un vas acoperita cu apa rece pentru cel putin o ora sa se inmoaie, apoi o scurgem. Curatam legumele si le spalam. Taiem morcovul rondele, cartofii si telina si ceapa cubulete. Usturoiul il taiem marunt. Intr-o oala punem untul de gheela

Uncategorized
Teodora Necula

Beneficiile plasmei de Quinton 

De mai bine de 1 an folosim in casa plasma quinton in diverse momente, cel putin atunci cand este vara si avem nevoie de hidratare in plus si in perioadele de oboseala. Plasma Quinton este un supliment nutriţional lichid, extras de la adâncimea de 30 de metri dintr-o zonă oceanică caracterizată de vortexuri de fitoplancton şi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top