Ulei esential tamaie – beneficii

Tămâia este o rășină parfumată ce se extrage din seva copacilor Boswellia, rășină pe care ei o secretă pentru a se proteja de micii prădători (furnici, viermi…). Aceasta se distilează cu aburi și se obține uleiul esențial. Pentru a obține 10 litri de ulei esențial este nevoie de 100 kg de rășină. Produsul rezultat, însă, este extrem de prețios. Uleiul are proprietăți antibacteriene, antiseptice, antiinflamatoare, analgezice, antioxidante. Se folosește atât intern, cât și extern, pe piele sau în inhalații.

Uleiul de tămâie conține foarte mulți antioxidanți care reduc riscul de boli asociate cu vârsta. Oamenii de știință au descoperit că acesta este o armă puternică împotriva cancerului, datorită compușilor care șterg codurile ADN corupte din celule și restabilesc informația corectă pentru a crea celule sănătoase și stopa astfel răspândirea cancerului în corp.

În ultimii ani, au fost realizate foarte multe studii asupra proprietăților medicinale ale tămâiei. Cercetările au arătat că uleiul de tămâie conține niște compuși puternici care pot trece peste bariera de sânge a creierului și afecta țesuturile creierului. Mai precis, studiile au arătat că mirosul de tămâie stimulează acea parte a creierului care controlează emoțiile și sentimentele. Din acest motiv tămâia este folosită pentru reglarea și îmbunătățirea stării psihice și sentimentale. Compușii tămâiei afectează de asemenea principalele glande ale corpului, inclusiv glanda hipofiză și hipotalamus, contribuind astfel la reglarea producției de hormoni și la întărirea sistemului imunitar.

Uleiul de Tamaie se poate folosi pentru:

ACȚIUNI – INTERN: antitumoral (declanșează apoptoza/autodistrugerea celulelor maligne), diuretic, calculolitic (dizolvă calculii), expectorant, antiseptic general, emenagog, tonic uterin, carminativ, stimulent digestiv, antireumatic, antiinflamator general, antiinflamator articular.

ACȚIUNI – EXTERN: vulnerar (grăbește vindecarea rănilor), antireumatic, întinerește pielea, radioprotector.

INDICAȚII INTERNE: microcalculi renali, adjuvant în calculi renali, reumatism, adjuvant în cancer, viroze respiratorii, tuse, bronșită, pneumonie, reumatism, menopauză.

INDICAȚII EXTERNE:  răni care se vindecă greu, cicatrici inestetice, adjuvant în cancer de piele, arsuri produse de expunere la ultraviolete, leziuni cutanate produse de iradiere, circulație periferică deficitară, anxietate, atac de panică, sindrom de hiperventilație.

 

Pentru a evita orice risc, în cazul în care nu a-ți mai folosit uleiuri esențiale, consultați un specialist.

Uleiul esențial de tămâie nu are efecte adverse cunoscute, dar din motive de siguranță și prevenție nu ar trebui folosit în sarcină sau alăptare.

Ulei esential pur Tamaie:

http://www.natbiolife.ro/ulei-tamaie-esential-intern-micro-calculi-renali-reumatism-cancer-tuse-bronsita-menopauza-preturi-mici-natbiolife-remedii-naturale?keyword=tama

Distribuie articolul

Explorează și alte subiecte

Uncategorized
Teodora Necula

Supa de linte verde cu legume

O supa delicioasa si sanatoasa pentru zilele reci. INGREDIENTE Spalam lintea si o punea intr-un vas acoperita cu apa rece pentru cel putin o ora sa se inmoaie, apoi o scurgem. Curatam legumele si le spalam. Taiem morcovul rondele, cartofii si telina si ceapa cubulete. Usturoiul il taiem marunt. Intr-o oala punem untul de gheela

Uncategorized
Teodora Necula

Beneficiile plasmei de Quinton 

De mai bine de 1 an folosim in casa plasma quinton in diverse momente, cel putin atunci cand este vara si avem nevoie de hidratare in plus si in perioadele de oboseala. Plasma Quinton este un supliment nutriţional lichid, extras de la adâncimea de 30 de metri dintr-o zonă oceanică caracterizată de vortexuri de fitoplancton şi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top