Sfaturi nutritionale pentru fertilitate

Rata de infertilitate continuă să crească în Romania,Canada și SUA și acum mai mult ca oricând, cuplurile se luptă să conceapă. Motivul din spatele acestui lucru este în mare parte necunoscut, dar expunerea noastră la substanțele chimice pentru mediu, sistemul alimentar și nivelul nostru de stres nu ne ajută cu siguranță.

Să rămâi însărcinată trebuie să fie ușor, nu? Nu neapărat cazul.

Schimbările de nutriție și stilul de viață  pot avea o putere fantastica asupra fertilității, sunt absolut incredibile și este misiunea mea să împărtășesc aceste informații cuplurilor care au nevoie.

Dacă intenționați să concepeți în următoarele 6-12 luni – aceste sfaturi nutriționale sunt importante pentru dumneavoastră. 

Cu toții putem beneficia de stimularea sănătății ovulelor și spermatozoizilor noștri – așa că citiți sfaturile mele de mai jos și în următoarele 90 de zile, veți fi gata de plecare! Dacă sunteți în căutarea unei scufundări mai profunde pe acest subiect și doriți să lucrați cu mine 1-1, contactați-mă aici atat in Ploiesti, cat si in Bucuresti :

( https://www.facebook.com/nutritiesiremediinaturiste/  )

 

1. Concentrează-te pe 3-4 căni de legume pe zi

Acesta este un mod plictisitor pentru a începe, dar este atât de important – este vorba despre antioxidanți! Ouăle femeilor sunt fragile, iar stresul oxidativ poate provoca deteriorarea ouălor și spermatozoizilor, ceea ce poate duce la anomalii cromozomiale (una dintre cauzele majore ale avortului).

Fructele și legumele sunt o sursă majoră de antioxidanți dietetici și încorporând 3-4 căni în dieta ta în fiecare zi poate fi o modalitate excelentă de a-ți stimula într-adevăr aportul de antioxidanți. Unele dintre legumele mele preferate pentru antioxidanți includ portocale, spanac, kale, broccoli, fructe de pădure și struguri.

2. Obține suficientă vitamina D

Una dintre cauzele principale ale avortului este deficitul de vitamina D.

Vitamina D este vitamina solară și în lunile de iarnă ,din octombrie până în mai capacitatea noastră de a produce suficientă vitamină D din expunerea la soare este extrem de limitata. Multe din dietele noastre nu includ suficientă vitamină D pentru a ne menține nivelul adecvat, astfel încât un supliment este adesea necesar.

Dacă sunteți capabil să vă verificați nivelul de vitamina D prin analiza, aceasta este o idee excelentă! Veți dori să vă asigurați că nivelurile dvs. sunt într-un interval adecvat înainte de a lua în considerare dacă încercați să concepeți.

O sursă alimentară excelentă de vitamina D este somonul și produsele lactate precum laptele și iaurtul de capra.

Aport zilnic recomandat pentru
bărbați și femei cu vârste cuprinse între 19 și 50 de ani

Scop: 600-3000 UI / zi

bărbați și femei cu vârste cuprinse între 51-70 de ani

Obiectiv pentru: 600-3000 UI / zi
Bărbați și femei cu vârsta peste 71 de ani

Scop: 800-3000 UI / zi

Carne și alternative (UI)
Oul, gălbenușul, fiert 2 57-88
Carne de porc, felii diverse, fierte 75 g (2 ½ oz) 6-60
Vită vie, gătită 75 g (2 ½ oz) 36
Pește și Somon cu fructe de mare, conserve, fierte sau crude 75 g (2 ½ oz) 530-699
Somon, cocot / roz, conserve, fierte sau brute 75 g (2 ½ oz) 351-497
Macrou, Pacific, gătit 75 g (2 ½ oz) 342
Somon, Atlantic, brut sau fiert 75 g 181-246
Macrou, conserve 75 g (2 ½ oz) 219
Hering, Atlantic, murat 75 g (2 ½ oz) 210
păstrăv, fiert 75 g 150-210
Hering, Atlantic, gătit 75 g (2 ½ oz) 161
Sardine, Pacific, conserve 75 g (2 ½ oz) 144
Halibut, fiert 75 g (2 ½ oz) 144
Ton, albacore, crud sau gătit 75 g (2 ½ oz) 82- 105
Macrou, Atlantic, gătit 75 g (2 ½ oz) 78
Ton, alb, conserve cu apă 75 g (2 ½ oz) 60
Grăsimi și uleiuri Ulei de
ficat de cod 5 ml (1 lingură) 427

Lapte și alternative Laptele de
capră, fortificat cu Vitamina D 250 ml (1 cană) 100
Orez, ovăz, băutură cu migdale, fortificat cu Vitamina D 250 ml (1 cană) 88-90
Iaurt (simplu), fortificat cu vitamina D 175 g (3 / 4 cană) 58-71
Lapte 250 ml (1 cană) 103-105

 

3. Crește-ți aportul de grăsimi anti-inflamatorii Omega-3

Grăsimile Omega-3 (în special DHA și EPA) pot fi foarte antiinflamatorii în organism și sunt o componentă cheie a unei diete bine echilibrate de fertilitate. Nu mă voi scufunda adânc în proprietățile antiinflamatorii ale grăsimilor omega-3 în acest moment, dar știu că dacă nu consumi 2-3 porții de pește gras  (somon, sardine, hering, etc.) , atunci un supliment de bună calitate de omega 3 este ceea ce vei dori să cauți.

4. Reduce stresul

Știu – probabil te plângi de asta. Atunci când corpul dvs. produce cortizolul- hormonul stresului, acesta fură din resursele necesare pentru a produce progesteron, care este necesar pentru ovulație. Prin urmare, menținerea scăzută a producției de cortizol permite mai multe resurse disponibile pentru producția de hormoni reproductivi.

Există câteva lucruri pe care îmi place să le recomand pentru reducerea stresului (dar, sincer, faceți orice vă fac să vă simțiți cel mai bine).  De la yoga, pilates, exercitii de respiratie pana la suplimente precum : Ashwaghanda, Rhodiola Rosea, Valeriana, Passiflora, 5-HTP, Gaba.

5. Luați-vă suplimente prenatal

Dacă așteptați până aflați sarcina dvs. pentru a lua o vitamină prenatală, atunci ați ratat o fereastră critică.

Pentru clienții mei recomand să foloseasca o vitamină prenatală timp de minim 3 luni înainte de a încerca să conceapă. De multe ori ne gândim că ne naștem cu numărul de ouă pe care le vom avea de-a lungul vieții noastre și nu putem face nimic altceva pentru a ne asigura că sunt sănătoși. Aceasta este o concepție greșită.

Ciclul de maturare al unui ou este de aproximativ 3 luni, iar în această perioadă alegerile noastre privind nutriția și stilul de viață joacă un rol semnificativ în sănătatea ouălor noastre și în potențialul anomaliilor cromozomiale.

Într-o lume perfectă, îți vei lua vitamina prenatală timp de 6 luni (mai mult dacă poți) înainte de a încerca să concepi. Așadar, dacă intenționați să rămâneți gravidă anul acesta, vă rugăm să vă asigurați că începeți să luați prenatal astăzi! Notă secundară: Nu toate vitaminele prenatale sunt create la fel. Dacă aveți întrebări despre alegerea dvs. prenatală, anunțați-mă în secțiunea de comentarii de mai jos!

Daca ai dezechilibre hormonale, probleme legate de sanatatea intima sau iti doresti un meniu personalizat corpului tau, hai sa vorbim!

Te poti programa la o sedinta de consiliere privata, fie online la natbiolifebio@gmail.com, fie consiliere in cabinetele din Ploiesti si Bucuresti la numarul de telefon : 0753 688046 si iti voi crea un meniu 100% favorabil organsimului tau.

29155cc38dc4b08622e2724f5220bd70

 

Sursa: „Canadian Nutrient File 2010”
www.hc-sc.gc.ca/fn-an/nutrition/fiche-nutri-data/index-eng.php

Distribuie articolul

Explorează și alte subiecte

Uncategorized
Teodora Necula

Ceata mentala – mit sau realitate?

Termenul „ceață creierului” sau brain fog este folosit pentru a descrie un mix de condiții cognitive, inclusiv probleme de memorie, lipsa de claritate mentală și incapacitatea de a se concentra. Descrisă uneori ca oboseală mentală sau oboseală a creierului, ceața creierului în sine nu este o afecțiune medicală, ci un simptom al unei alte afecțiuni.

Uncategorized
Teodora Necula

Cum îți afectează tiroida ciclul menstrual

Menstrutii dureroase. Ovulație omisă. Perioade menstrule  neregulate. Sensibilitatea sânilor. PMS. Chist ovarian. Infertilitate. Endometrioza. PCOS. Ce au toate acestea în comun? Pe lângă faptul că afectează o femeie  din 3, acestea pot fi, de asemenea, legate de o problemă cu tiroida – în special hipotiroidismul – o tiroidă care funcționează lent sau, mai rar, de hipertiroidism, atunci când tiroida ta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top