Nutritie la birou – crearea unui loc de muncă sănătos

Este de la sine înțeles că un loc de muncă sănătos este un lucru bun și toți ne dorim unul. Dar, exact ce este un loc de muncă sănătos?

Oamenii pot fi sănătoși, dar locul tău de muncă poate fi sănătos? În calitate de nutritionist pentru sănătate corporativă, spun DA, locul de muncă poate fi un mediu sănătos pentru a petrece multe ore în fiecare zi.

Angajații mănâncă aproape jumătate din mesele și gustările zilnice la locul de muncă, ceea ce înseamnă că ceea ce este consumat în timpul orelor de lucru poate avea un impact mare asupra regimului alimentar și a sănătății.

Programele de promovare a sănătății la locul de muncă reprezintă o abordare eficientă pentru îmbunătățirea stării de sănătate a unui grup relativ mare de indivizi, deoarece intervențiile la locul de muncă sunt mai convenabile și accesibile pentru lucrători și deseori mai puțin costisitoare decât programele din afara locului. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a stabilit locul de muncă ca o prioritate pentru promovarea sănătății, evidențiind beneficiile atât pentru organizație, cât și pentru angajat.

Este ușor să identifici un loc de muncă nesănătos:

 • Energie scazuta
 • Provoacă stres mental sau incapacitatea de a dormi
 • Lipsa de feedback pozitiv
 • Fără echilibru muncă / viață
 • Colaboratori toxici, negativi și management

Un loc de muncă nesănătos nu numai că are impact negativ asupra angajaților, dar poate afecta și clienții, clienții și produsele sau serviciile. În mod similar, un loc de muncă sănătos poate avea un impact pozitiv asupra angajaților, clienților și serviciilor unei întreprinderi.

6 Statistici pentru wellness corporatist

Sursa: Quantum Workplace

 1. 16% dintre angajați au situații de muncă care își influențează negativ somnul în mod regulat.
 2. 25% dintre angajați se simt frecvent epuizați sau epuizați fizic după o zi de muncă medie.
 3. 30% dintre angajați își încep frecvent zilele de muncă simțindu-se obosiți sau fara energie.
 4. Aproximativ 20-30% dintre angajați se simt frustrați, stresați, anxioși sau enervați zilnic sau câteva zile pe săptămână.
 5. 25% dintre angajați se simt frecvent epuizați sau epuizați emoțional după o zi de muncă medie.
 6. Angajații care interacționează cu clienții o oră sau o zi pe zi sunt mult mai predispuși să se simtă frecvent obositi fizic și emoțional după o zi de muncă obișnuită.

Stilul de viață sănătos


Angajații reprezintă cel mai puternic atu al companiei. Programele de sănătate și nutriție ale angajaților încurajează munca în echipă, productivitatea crescută, reducerea concediilor medicale și loialitatea la locul de muncă.

 

Strategii realizabile pentru crearea unui stil de viață sănătos la locul de muncă pentru angajații dvs.

 Investiți în educația nutrițională pentru angajați

Educați pentru a preveni angajații flămânzi (flămânzi + supărați). La locul de muncă, întreprinderile cheltuiesc mii de lei pe sisteme complicate și tehnici organizatorice care se concentrează pe productivitate, atunci când nutriția angajaților (cea mai de bază soluție a productivității) este trecută cu vederea.

 • Programul de educație nutrițională pentru angajați
  Construiți-vă o strategie continuă de nutriție pe termen lung, ca parte a programului dvs. de wellness corporativ.  Cu ajutorul unui nutritionist pentru a vă asigura că educația nutrițională a companiei dvs. este eficientă, inclusiv seminarii nutriționale, consiliere nutrițională la fața locului și educație video.
 • Obiceiurile sănătoase de nutriție sunt de asemenea critice pentru a menține constant nivelul de zahăr din sânge, ceea ce ajută la îmbunătățirea energiei, concentrării, stării de spirit și a gândirii creative. Săritul prânzului, ambalarea unui prânz nesănătos sau ultimul minut, orice este prânzul la îndemână, poate deraia productivitatea de după-amiază a angajaților.
 • Opțiuni pentru mașini automate sănătoase
  Studiul după studiu arată că mâncăm orice este convenabil. Faceți alegeri sănătoase ușor, îndepărtând articole tradiționale de distribuție, cum ar fi dulciuri și chipsuri și înlocuindu-le cu opțiuni mai sănătoase, cum ar fi apă, nuci, fructe uscate, biscuiti cu cereale integrale și multe altele.
 • Creați o provocare sănătoasă pentru prânz
  Postați rețete săptămânale sănătoase, sfaturi de ambalare a prânzului sau idei de masă în interiorul companiei dvs., buletine informative și semnalizare în zonele dvs. de mâncare.

Beneficii

Sprijinirea sănătății, nutriției, managementului stresului și productivității sunt foarte relevante pentru succesul locului de muncă.

Top 5 beneficii pentru locul de muncă și angajații dumneavoastră

 1. Sporirea sănătății mintale și a energiei angajaților , productivitate, rezistență, echilibru muncă-viață și capacitatea de a combate stresul . Acest lucru este important în special pentru cei care lucrează pe ture, călătoresc pentru muncă, au un loc de muncă care necesită un nivel ridicat de siguranță sau au programe și cerințe de muncă incredibil de ocupate.
 2. Abordați afectiuni cum ar fi obezitatea, colesterolul ridicat, hipertensiunea arterială, diabetul, depresia și alte probleme de sănătate fizică și psihică.
 3. Recrutează și păstrează talente de top și cei mai sănătoși angajați oferind inițiative avansate de nutriție și wellness angajaților.
 4. Atingerea unei sănătăți bune și a unei productivități optime poate fi simplă și distractivă. Angajații nu trebuie să-și sacrifice alimentele preferate pentru a avea succes. Schimbările de nutriție și în timpul deplasării pot avea rezultate benefice cu privire la modul în care se simt angajații în fiecare zi.

Scopul meu final este ca angajații tăi să iubească mâncarea și să iubească corpul în care trăiesc. De asemenea, ca angajator obțineți beneficiul de a avea angajați productivi, mai fericiți și mai sănătoși, care se manifestă la locul de muncă reîncărcat și binedispus.

În calitate de nutriționist si consilier hormonal, cred că oricine poate atinge o stare de  sănătate fără vinovăție sau complexitate și că secretul succesului este să te distrezi!

Programul meu sănătate -” Programe de wellness la locul de muncă- nutritie corporate” oferta echipei soluțiile pentru preventie si cresterea nivelului de atentie, concentrare si energie, dar si pentru a reduce stresul la locul de muncă, pentru a îmbunătăți sănătatea și de a crește semnificativ productivitatea.   

 Pentru mai multe informații despre modul în care putem aplica nutritia corporatistă în sănătate, poate ajuta la sprijinirea organizației dvs. ma puteti contacta pe :

mail : natbiolifebio@gmail.com

telefon : 0753 688046

 

54730664_2143352155975136_614267305005678592_n

 

Feedback workshop – Nutritie la birou 

https://www.facebook.com/nutritiesiremediinaturiste

Distribuie articolul

Explorează și alte subiecte

Uncategorized
Teodora Necula

Ceata mentala – mit sau realitate?

Termenul „ceață creierului” sau brain fog este folosit pentru a descrie un mix de condiții cognitive, inclusiv probleme de memorie, lipsa de claritate mentală și incapacitatea de a se concentra. Descrisă uneori ca oboseală mentală sau oboseală a creierului, ceața creierului în sine nu este o afecțiune medicală, ci un simptom al unei alte afecțiuni.

Uncategorized
Teodora Necula

Cum îți afectează tiroida ciclul menstrual

Menstrutii dureroase. Ovulație omisă. Perioade menstrule  neregulate. Sensibilitatea sânilor. PMS. Chist ovarian. Infertilitate. Endometrioza. PCOS. Ce au toate acestea în comun? Pe lângă faptul că afectează o femeie  din 3, acestea pot fi, de asemenea, legate de o problemă cu tiroida – în special hipotiroidismul – o tiroidă care funcționează lent sau, mai rar, de hipertiroidism, atunci când tiroida ta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top