TARTA CU LIME

Ingrediente (Forma de tarta cu fund detasabil, ar fi ideal )

Pentru blat

  1. 250 g biscuiți digestivi Gullon
  2. 100 g unt topit
  3. 1 lingura cacao

Ptr. crema

  1. zeama si coaja de la 3 limes
  2. 1 conserva lapte condensat indulcit (400g)
  3. 250 ml smântână pentru frișcă (laptele și smântâna obligatoriu de la frigider).

Cum procedam

  • Facem biscuiții pesmet, ii amestecam cu cacaoa și unt (daca vedeti ca biscutii sunt inca uscati, mai adaugati putin unt. In functie de ce biscuiti folositi, pot fi mai uscati), apoi ii presam într-o tavă de tarta si ii presam bine.
  • Amestecam dupa cum urmeaza: laptele condensat, smantana, zeama lamailor și amestecam până când obținem o compoziție cremoasa (cu un tel, spatula) Vom observa ca imediat ce amestecam cele 3 lichide, compozitia se va ingrosa.
  • Punem crema peste blatul de biscuiți, apoi, optional, adăugăm coaja de lime (doar partea verde, nu si alba)Lăsăm la frigide de preferat peste noapte.

Inspiratie si reteta de la Prajiturela 🙂

Distribuie articolul

Explorează și alte subiecte

Uncategorized
Teodora Necula

Ceata mentala – mit sau realitate?

Termenul „ceață creierului” sau brain fog este folosit pentru a descrie un mix de condiții cognitive, inclusiv probleme de memorie, lipsa de claritate mentală și incapacitatea de a se concentra. Descrisă uneori ca oboseală mentală sau oboseală a creierului, ceața creierului în sine nu este o afecțiune medicală, ci un simptom al unei alte afecțiuni.

Uncategorized
Teodora Necula

Cum îți afectează tiroida ciclul menstrual

Menstrutii dureroase. Ovulație omisă. Perioade menstrule  neregulate. Sensibilitatea sânilor. PMS. Chist ovarian. Infertilitate. Endometrioza. PCOS. Ce au toate acestea în comun? Pe lângă faptul că afectează o femeie  din 3, acestea pot fi, de asemenea, legate de o problemă cu tiroida – în special hipotiroidismul – o tiroidă care funcționează lent sau, mai rar, de hipertiroidism, atunci când tiroida ta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top