TARTA CU LIME

Ingrediente (Forma de tarta cu fund detasabil, ar fi ideal )

Pentru blat

  1. 250 g biscuiți digestivi Gullon
  2. 100 g unt topit
  3. 1 lingura cacao

Ptr. crema

  1. zeama si coaja de la 3 limes
  2. 1 conserva lapte condensat indulcit (400g)
  3. 250 ml smântână pentru frișcă (laptele și smântâna obligatoriu de la frigider).

Cum procedam

  • Facem biscuiții pesmet, ii amestecam cu cacaoa și unt (daca vedeti ca biscutii sunt inca uscati, mai adaugati putin unt. In functie de ce biscuiti folositi, pot fi mai uscati), apoi ii presam într-o tavă de tarta si ii presam bine.
  • Amestecam dupa cum urmeaza: laptele condensat, smantana, zeama lamailor și amestecam până când obținem o compoziție cremoasa (cu un tel, spatula) Vom observa ca imediat ce amestecam cele 3 lichide, compozitia se va ingrosa.
  • Punem crema peste blatul de biscuiți, apoi, optional, adăugăm coaja de lime (doar partea verde, nu si alba)Lăsăm la frigide de preferat peste noapte.

Inspiratie si reteta de la Prajiturela 🙂

Distribuie articolul

Explorează și alte subiecte

echilibru hormonal
Teodora Necula

Cum afecteaza oboseala cronica fertilitatea la femei si barbati

In activitatea mea de terapeut nutritional in sustinerea fertilitatii, am intalnit destul de multe situatii in care fertilitatea a fost si este redusa de mai multi factori care vin si din exteriorul nostru. Există cu siguranță o legătură între stres și infertilitate. A fi foarte stresat/a pentru o perioadă lungă de timp poate îngreuna conceperea.

Leacuri naturale
Teodora Necula

Terapia florala Bach – remedii pentru stari emotionale

Remediile cu flori de Bach sunt o abordare naturală a bunăstării emoționale. Dr. Bach a creat sistemul de remedii florale în anii 1930 și de atunci au fost folosite în întreaga lume. Există 38 de remedii cu flori Bach – fiecare se referă la o stare emoțională diferită. Sunt o abordare sigură, blândă și holistică a echilibrului

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top