Creșterea fertilității in mod natural

Când o femeie intra in programul de fertilitate pentru ajutor, primul lucru pe care i-l spun este că are nevoie de timp – cel puțin 3 luni . Dintr-o perspectivă funcțională și integrativă, este nevoie de cel puțin trei luni, uneori mai mult, pentru a vă pregăti corpul pentru o sarcină de succes folosind alimente,  suplimente și stil de viață.  

De fapt, oul pe care îl eliberați în ovulație peste 3 luni, este direct afectat de factorii alimentari și de stilul de viață pe care îi alegeți astăzi.

A vă face timp pentru a vă optimiza nutriția, suplimentele și stilul de viață este o modalitate bine cercetată de a îmbunătăți rezultatul cu succes al procesului de FIV sau pentru o sarcina naturala.

Pasul 1 : Alimentatia

Ceea ce pui pe farfurie este esențial atunci când încerci să concepi. Corpul dumneavoastră are nevoie de alimente hrănitoare, bogate în micronutrienți, pentru a concepe și a avea o sarcină de succes. 

Puneti accent pe alimentele bogate în fitonutrienți care echilibrează hormonii și care stimulează sănătatea – gândiți-vă la legumele verzi, legumele cu frunze , legumele rădăcinoase și fructele de pădure, precum și alimentele bogate în grăsimi sănătoase. Avocado este un aliment fantastic, bogat în grăsimi, care susține fertilitatea. Experții de la Școala de Sănătate Publică de la Harvard au descoperit ca avocado conține un echilibru de diferite grăsimi sănătoase, care sunt ideale pentru a spori fertilitatea și a spori sănătatea ovulelor.

Alte alimente pe care le recomand: lăptișorul de matcă (care susține mușchii uterini sănătoși, precum și fertilitatea sporita; curcuma (care îmbunătățește circulația sângelui către organele de reproducere); scorțișoară (care mentine glicemia constanta); și gălbenușurile de ou (care sunt bogate în vitamina D și vitamina B6). Există chiar și alimente care pot reduce nivelurile de FSH, cum ar fi iarba de grâu.

 

Pasul 2: Gestionați stresul

Când nivelul de stres crește, corpul trebuie să producă mai mult cortizol pentru a echilibra adrenalina. Problema? Glandele suprarenale pot produce atât de mult cortizol în timpul unei zile. Odată ce vă consumati rezerva suprarenală și aveți nevoie în continuare de mai mult cortizol pentru a ține pasul cu cererea (din cauza stresului în care vă aflați) , acesta declanșează un proces numit „furt de pregnenolonă”.

Pregnenolonul este un hormon care joacă un rol în producerea altor hormoni din organism, inclusiv cortizol și progesteron. Când corpul dumneavoastră are nevoie de mai mult cortizol decât are la îndemână, v-a„fura” pregnenolona pe care urma să o folosească pentru a face progesteron pentru a produce mai mult cortizol. Rezultatul este un raport mai mare de estrogen la progesteron, iar acest lucru nu este ideal pentru fertilitate. 

Cand stresul este prelungit, organismul dumneavoastră nu mai face destul de multi hormoni sexuali – inclusiv DHEA, estrogen, progesteron, testosteron – care vă va afecta funcția de reproducere (perioada neregulata), fertilitatea, libidoul și va contribui la fluctuațiile de greutate.

Pasul 3: Nutrienti

Într-o lume perfectă, alimentele pe care le consumăm ar furniza toți micronutrienții de care avem nevoie. Dar o gamă largă de factori împiedică acest lucru să fie adevărat. Un motiv important pentru care pierdem micronutrienții mai repede decât îi luăm este stresul – și acum este un moment unic în care avem nevoie de suport pentru micronutrienți mai mult ca niciodată. 

Fiecare femeie care dorește să rămână însărcinată (fie cu FIV, fie în mod natural) acum sau în viitorul apropiat ar trebui să își protejeze depozitele de bază de micronutrienți luand aceste suplimente cheie . 

Zinc. Deficitul de zinc este o problemă foarte frecventă pentru multe femei și poate avea un impact negativ real asupra echilibrului hormonal natural. Acest lucru se datorează faptului că zincul ajută la creșterea producției de testosteron și blochează enzima responsabilă de transformarea testosteronului în estrogen (din nou, evitând posibilitatea dominării estrogenului, care este atât de răspunzătoare de disfuncția endocrină și de problemele ulterioare de fertilitate). Recomand : Zinc+D3 si Vit c – aici te poti ajuta de o reducere de 10% cu codul teodora10

Magneziu . Corpurile noastre „mananca” magneziul în momentele de stres, deoarece este un inductor de calm. De asemenea, aportul de zahăr și cofeină epuizează magneziul, care este esențial pentru reglarea cortizolului , echilibrarea zaharului din sange , sustine tiroida, somnul și – poate cel mai important pentru fertilitate – crearea hormonilor. Magneziul produce de fapt progesteron, estrogen și testosteron, deci, dacă intrați în perimenopauză sau pur și simplu veniți din anticonceptionale, nivelurile de Mg o sa fie deosebit de scăzut.

B6 . Vitamina B6 este esențială pentru dezvoltarea corpului galben, grupul de celule care este produs în ovar după eliberarea ovulului. Corpul galben este responsabil pentru producerea progesteronului în timpul fazei luteale a ciclului dumneavoastră – și în primele etape ale sarcinii. Un deficit – și, prin urmare, un deficit de progesteron – va avea un efect negativ asupra sănătății reproductive. Lista obiceiurilor și practicilor cotidiene care epuizează B6 este lungă: stresul, alcoolul și pilula, o mulțime de femei își epuizează corpul de B6 și, ulterior, progesteronul. Suplimentarea unei diete bogate în vitamine B (cu alimente precum pește capturat sălbatic, banane, spanac și carne de vită hrănită cu iarbă)

Probiotice . Un intestin sănătos este esențial pentru concepție, deoarece o comunitate specifică de floră intestinală numită microbiom, care susține metabolizarea si absortia alimentelor/suplimentelor. Când luați medicamente, consumați lactate, gluten și alimente acoperite de pesticide, perturbați acest echilibru bacterian extrem de important și vă compromiteți capacitatea de a elimina excesul de estrogen care vă poate perturba în mod semnificativ capacitatea de reproducere.  Recomand : Probiotice pentru concepre si in sarcina – cod reducere teodora10

D3 . Un uimitor 93% din femei  sunt deficitare în vitamina D3, iar femeile cu niveluri mai ridicate de vit D3 sunt de patru ori mai predispuse să conceapă prin FIV decât femeile cu niveluri scăzute. Acest lucru se datorează faptului că o concentrație scăzută de vitamina D3 determină dominanta estrogenica , principala cauză a atâtora probleme hormonale.

Si nu in ultimul rand : Reduceți inflamația: încorporați alimentele încolțite și fermentate în timpul fazei foliculare pentru a furniza cât mai mulți nutrienți biodisponibili în corpul dumneavoastră și pentru a reduce inflamația la nivelul întregului sistem. Inflamația acționează împotriva fertilității optime. 

Distribuie articolul

Explorează și alte subiecte

Uncategorized
Teodora Necula

Ceata mentala – mit sau realitate?

Termenul „ceață creierului” sau brain fog este folosit pentru a descrie un mix de condiții cognitive, inclusiv probleme de memorie, lipsa de claritate mentală și incapacitatea de a se concentra. Descrisă uneori ca oboseală mentală sau oboseală a creierului, ceața creierului în sine nu este o afecțiune medicală, ci un simptom al unei alte afecțiuni.

Uncategorized
Teodora Necula

Cum îți afectează tiroida ciclul menstrual

Menstrutii dureroase. Ovulație omisă. Perioade menstrule  neregulate. Sensibilitatea sânilor. PMS. Chist ovarian. Infertilitate. Endometrioza. PCOS. Ce au toate acestea în comun? Pe lângă faptul că afectează o femeie  din 3, acestea pot fi, de asemenea, legate de o problemă cu tiroida – în special hipotiroidismul – o tiroidă care funcționează lent sau, mai rar, de hipertiroidism, atunci când tiroida ta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top