Suplimentele pe care trebuie să le ia orice femeie

De când am inceput sa vorbesc despre sănătatea hormonală, mi s-au pus multe întrebări despre suplimente. Ce mărci sunt cele mai bune? Ce suplimente ajută la rezolvarea durerilor menstruale? Este necesar ca un protocol de vindecare pe bază de alimente să includă suplimente? 

Am răspunsuri la aceste întrebări și multe altele. În această postare, vă voi prezenta tot ce trebuie să știți despre suplimentele pentru echilibrul hormonal, funcția endocrină sănătoasă și menstrele fără simptome. 

Fiindca pe langa nutritionist si consilier in echilibru hormonal, sunt si fitoterapeut, am grija intotdeauna sa vorbesc despre plante si suplimente si sa le introduc in protocol.

 Suplimentele sprijină și amplifică orice altă schimbare de stil de viață pe care o faceți pentru a vă îmbunătăți sănătatea hormonală. Vei ajunge mai repede la obiectivul tău de perioade fără simptome, atunci când suplimentele de înaltă calitate și vizate fac parte din protocolul tău. 

Aveți nevoie de suplimente dacă mâncați alimentele potrivite? 

Când vine vorba de vindecarea/sustinerea hormonilor, mâncarea este întotdeauna pe primul loc.  Pentru a vă recalibra sistemul endocrin și a imbunatati problemele menstruale, trebuie să vă hrăniți corpul cu o dietă bogată în micronutrienți, cu alimente care susțin hormonal, într-un model bazat pe faze menstruale. Niciun supliment unic nu va rezolva simptome precum balonare, acnee, sindrom premenstrual, crampe, menstrele grele sau neregulate, perioade lipsă, schimbări de dispoziție și oboseală. 

Acestea fiind spuse, adăugarea unor suplimente specifice de înaltă calitate la o dietă deja hrănitoare vă va accelera procesul de vindecare și vă va oferi sprijin pe măsură ce vă aduceți corpul înapoi în echilibru. Sunt o mare fana în utilizarea suplimentelor selectiv și inteligent pentru a ajuta corpul să se vindece.

După ani de cercetări si munca din spatele plafarului pe care impreuna cu mama mea, il avem de mai bine de 8 ani, am identificat care sunt plantele si suplimente pentru o sănătate optimă a hormonilor. Voi analiza fiecare micronutrient în detaliu mai jos, dar mai întâi este important să răspundem la câteva întrebări.

Ce cauzează deficiența de micronutrienți?

După cum am menționat în secțiunea anterioară, uneori deficiența de micronutrienți se întâmplă, chiar și atunci când faceți totul bine. Dar există unele obiceiuri și practici care ar putea părea sănătoase (sau cel puțin nu dăunătoare), dar care, de fapt, epuizează micronutrienții esențiali și agravează dezechilibrele hormonale.

Iată 8 moduri obișnuite în care s-ar putea să accelerați în mod neintenționat pierderea de micronutrienți în corpul dumneavoastră:

  1. Bei cofeină. Cofeina consuma micronutrienți prețioși din organism.
  2. Bei alcool regulat. Consumul regulat de alcool priveaza și corpul de micronutrienți.
  3. Luați anticonceptionale (sau ați luat-o în trecut). Aceeași problemă ca și cofeina. Pilula face ca organismul să elimine micronutrienții mai repede decât le puteți înlocui.
  4. Te angajezi în diete extreme. Poate că mănânci doar unul sau două tipuri de alimente sau urmezi un protocol alimentar prin care ai tăiat niște macronutrienți împreună (cum ar fi carbohidrații). Dietele restrictive nu vă pot oferi o gamă largă de micronutrienți de care aveți nevoie pentru o sănătate optimă a hormonilor, indiferent cât de sănătoase sunt alimentele pe care le consumați. Același lucru este valabil dacă nu mănânci suficiente calorii în fiecare zi. Consumul de prea puține calorii poate prezenta provocări separate pentru sănătatea hormonală, dar neobținerea micronutrienților este una dintre ele.
  5. Exersezi prea mult. Exercițiile fizice extenuează micronutrienții esențiali mai repede decât îi puteți înlocui.
  6. Folosiți produse convenționale de sănătate și îngrijire a corpului. Aceste produse sunt pline de toxine care taxează sistemul endocrin și consuma nivelurile optime de micronutrienți.
  7. Folosiți produse convenționale de curățare a casei. Același lucru ca și utilizarea produselor convenționale de sănătate și îngrijire a corpului.
  8. Trăiți un stres cronic, neîncetat. Stresul emoțional taxeaza corpul și acționează împotriva nivelurilor optime de micronutrienți.

Din fericire, unele suplimente vizate de înaltă calitate vă pot ajuta să vă umpleți magazinele de micronutrienți. 

 

Cele 5 suplimente esențiale pentru hormoni

Iată cele cinci suplimente esențiale pe care le recomand pentru o sănătate optimă a hormonilor:

B-complex

Nu pot spune destule lucruri bune despre vitaminele B. Sunt necesare pentru o sănătate bună și multe femei pur și simplu au nevoie de ele. O deficiență a vitaminelor B poate provoca energie redusa și oboseală , deoarece sunt cruciale pentru atât de multe funcții metabolice. B6 este o vitamină deosebit de importantă pentru creșterea producției de progesteron pentru a contracara excesul de estrogen (o cauză principală a disfuncției hormonale). B6 susține dezvoltarea corpului galben, de unde își are originea tot progesteronul și susține funcția ficatului, deoarece ficatul acționează pentru a elimina excesul de estrogen din corp. Este minunat și pentru sistemul imunitar. 

Recomandarea mea unde te poti ajuta cu 10% reducere cu codul : teodora10 :    https://bit.ly/3ZtFXvq 

Magneziu

Magneziul ajută la susținerea glandei pituitare . Fără aceasta, producem mai puține FSH (stimulare foliculară), LH (luteinizantă) și TSH (stimulare tiroidiană). Nivelurile scăzute ale acestor hormoni fundamentali pot provoca ovulație neregulată și probleme cu tiroida, ceea ce poate duce la probleme hormonale mai mari . Magneziul este implicat în peste 300 de reacții catalitice în organism și majoritatea femeilor sunt deficitare în magneziu. Balonarea, durerile de cap și tensiunea musculară (printre alte simptome) pot fi un semn al deficitului de magneziu.

Recomandarea mea unde te poti ajuta cu 10% reducere cu codul : teodora10

https://bit.ly/3M0bSkj

 

Detoxifiant hepatic / metabolizator de estrogen

Ficatul dvs. este principalul dvs. organ pentru detoxifiere și joacă un rol critic în menținerea echilibrului hormonal și menținerea simptomelor la distanță . Pentru a-și face treaba în mod corespunzător, ficatul are nevoie de o cantitate completă de micronutrienți și antioxidanți, pe care îi putem obține parțial din alimente – dar, așa cum am menționat mai devreme în post, de multe ori nu obținem suficient din mâncarea noastră. Ficatul are nevoie în special de micronutrienți și antioxidanți precum vitamina C , acid alfa lipoic , turmeric și seleniu. Când ficatul este bine hrănit, acesta poate descompune în mod eficient excesul de estrogen și poate ajuta la menținerea echilibrului estrogenului și progesteronului, care este un factor critic în menținerea problemelor de perioadă la distanță. Dacă corpul tău nu poate procesa eficient toxine precum excesul de hormoni, vei avea mai multe șanse să dezvolți probleme menstruale, de fertilitate și libidou.

Probiotice

Un microbiom sănătos este esențial pentru menținerea echilibrului hormonal și evitarea simptomelor. Există o comunitate de bacterii în intestin numită estrobolom . Estrobolomul produce o enzimă care susține metabolizarea estrogenului. Acest lucru face din intestin o parte importantă a sistemului de eliminare care scoate hormoni din corp. Dă-i un impuls microbiomului care lucrează din greu în intestinul tău cu un probiotic, care este hrana pentru insectele care trăiesc în tractul gastrointestinal. Acest lucru poate face minuni pentru sănătatea dvs. endocrină. 

Amestec D3-Omega-3

Studiile au arătat că 93% dintre femeile care se confruntă cu probleme de infertilitate sunt deficiente în vitamina D3, iar femeile cu niveluri mai ridicate de vitamina D3 sunt de patru ori mai susceptibile de a concepe prin FIV decât femeile cu niveluri scăzute. Motivul? Vitamina D3 acționează ca un hormon principal în organism și o concentrație scăzută de vitamina D3 poate arunca dansul strâns coregrafiat pe care îl fac toți hormonii corpului. Mai exact, vitamina D scăzută poate adăuga combustibil la focul dominanței estrogenilor , ceea ce poate duce la o serie de probleme hormonale. Grăsimile omega-3 sunt o bună stabilizare a dispoziției și reduc crampele. Formularea mea include, de asemenea, vitaminele K1 și K2 pentru sănătatea oaselor și a inimii și colagen pentru piele și păr. 

Consider aceste cinci suplimente esențiale de care are nevoie fiecare femeie pentru a-și vindeca hormonii .

 

Ierburi adaptogene

Adaptogenii vă ajută corpul să răspundă la stres, care este extrem de important atunci când lucrați pentru a vă vindeca hormonii.

Luarea de plante adaptogene este o practică în general sigură, care poate ușura simptomele și îmbunătăți calitatea vieții. Dar plantele ar trebui să facă parte din strategia dvs. de reducere a stresului și de echilibrare a hormonilor numai după ce ați abordat unii dintre factorii mai mari ai stilului de viață care determină problemele hormonale, cum ar fi privarea de somn, expunerea la factorii de stres cronici, expunerea la toxine și lipsa de contact cu ciclul hormonal natural. Dacă rezervorul dvs. funcționează gol și a funcționat de ceva timp, începeți cu lucrurile mari. Când ați făcut progrese în aceste domenii, ar putea fi timpul să luați în considerare un adaptogen.

Adaptogenii care îmi plac includ:

Ashwagandha – S-a demonstrat că această plantă bine cercetată reduce stresul oxidativ (cunoscut și sub denumirea de proces intern care contribuie la deteriorarea celulelor și la îmbătrânirea accelerată) și susține un răspuns sănătos la stres. Într – un dublu-orb, controlat cu placebo studiu , ashwagandha a fost demonstrat de a îmbunătăți rezistența la stres și calitatea participanților autoevaluată a vieții. Când vine vorba de hormoni, sa demonstrat că ashwagandha îmbunătățește funcția sexuală și libidoul scăzut pentru unele femei (poate pentru că susține producția sănătoasă de testosteron). Alte studii sugerează că această plantă poate încetini dramatic diviziunea celulară în cancerele de sân cu receptori estrogeni pozitivi. Vă recomand ashwagandha dacă vă luptați cu anxietatea și / sau dacă vă luptați cu libidoul scăzut.

https://bit.ly/3ZtyRqT

Busuiocul Sfant –  Cercetările sugerează că busuiocul sfânt poate ajuta la susținerea funcției hepatice. Ficatul detoxifică excesul de hormoni din organism și ajută la prevenirea dominanței estrogenilor. Pentru hormoni sănătoși, aveți nevoie de un ficat sănătos. Busuiocul sfânt poate ajuta la stabilizarea zahărului din sânge . Vă recomand busuioc sfânt dacă stresul și anxietatea sunt o problemă și vă luptați și cu zahărul din sânge dezechilibrat.

Ciuperca Reishi – Reishi este un adaptogen puternic, care este, de asemenea, plin de antioxidanți . Aceste ciuperci au fost apreciate pentru efectele lor anti-tumorale, anti-androgenice, anti-îmbătrânire și de stimulare a imunității. Nu cred în superalimente ca atare – niciun fel de mâncare sau o singură intervenție nu poate fi un leac miraculos de la sine – dar dacă o plantă este aproape de a merita titlul de super-aliment, aș numi ciuperci reishi. Beneficiile antioxidante și chemopreventive ale reishi sunt bine studiate și, când vine vorba de hormoni, studiile arată că reishi (și alte ciuperci cordyceps) pot ajuta la ameliorarea simptomelor PCOS, hirsutismului și acneei, exercitând un efect anti-androgen.in corp. Vă recomand ciupercile reishi dacă vă confruntați cu acnee, creșterea părului nedorită sau simptome legate de SOP.

Enzime digestive

Enzimele digestive vă ajută să descompuneți alimentele pe care le consumați și să absorbiți mai bine nutrienții. Dacă aveți indigestie, gaze sau balonare sau dacă bănuiți că aveți un deficit de nutrienți, încercați-le!

Nu uitați că suplimentele sunt exact ceea ce sugerează cuvântul: stimulează suplimentar o dietă deja echilibrată. Dacă dieta dvs. nu funcționează pentru dvs., suplimentele vor avea un efect redus. 

Amintiți-vă întotdeauna că, odată ce aveți informațiile corecte despre modul în care funcționează cu adevărat corpul dvs., puteți începe să faceți alegeri de sănătate care, în sfârșit, încep să funcționeze pentru dvs. Puteți face acest lucru – știința corpului vostru este de partea voastră!

 

Distribuie articolul

Explorează și alte subiecte

Uncategorized
Teodora Necula

Ceata mentala – mit sau realitate?

Termenul „ceață creierului” sau brain fog este folosit pentru a descrie un mix de condiții cognitive, inclusiv probleme de memorie, lipsa de claritate mentală și incapacitatea de a se concentra. Descrisă uneori ca oboseală mentală sau oboseală a creierului, ceața creierului în sine nu este o afecțiune medicală, ci un simptom al unei alte afecțiuni.

Uncategorized
Teodora Necula

Cum îți afectează tiroida ciclul menstrual

Menstrutii dureroase. Ovulație omisă. Perioade menstrule  neregulate. Sensibilitatea sânilor. PMS. Chist ovarian. Infertilitate. Endometrioza. PCOS. Ce au toate acestea în comun? Pe lângă faptul că afectează o femeie  din 3, acestea pot fi, de asemenea, legate de o problemă cu tiroida – în special hipotiroidismul – o tiroidă care funcționează lent sau, mai rar, de hipertiroidism, atunci când tiroida ta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top