Terapia florala Bach – remedii pentru stari emotionale

Remediile cu flori de Bach sunt o abordare naturală a bunăstării emoționale. Dr. Bach a creat sistemul de remedii florale în anii 1930 și de atunci au fost folosite în întreaga lume. Există 38 de remedii cu flori Bach – fiecare se referă la o stare emoțională diferită. Sunt o abordare sigură, blândă și holistică a echilibrului emoțional.

Fiecare remediu este asociat cu o emoție umană de bază. Mimulus , de exemplu, este pentru atunci când suntem anxioși sau frică de ceva anume. Luarea remediului ne ajută să ne depășim frica și să o înfruntăm cu curaj.  La fel ca Dr. Bach, cred că vindecarea la nivel emoțional are efecte secundare la alte niveluri. O viață emoțională sănătoasă și o personalitate echilibrată vor permite corpului tău să-și găsească propria stare naturală de sănătate.

Remediile florale ne pot ajuta cu anxietatea, încrederea în sine, motivația, oboseala și multe altele… De asemenea, ne pot ajuta să trecem prin diferite etape ale vieții, cum ar fi crizele de furie pentru copii mici, cerințele unei cariere ocupate, comunicarea cu părintele, menopauza, panica, anxietate și durerea.

Cum se fac remediile

Remediile sunt făcute folosind una dintre cele două metode.

Dr. Bach a conceput metoda soarelui pentru anumite plante – mai ales florile mai delicate. Metoda soarelui presupune plutirea capetelor florilor în apă pură timp de trei ore, în lumina directă a soarelui.

Iar pentru alte remedii – de cele mai multe ori plantele lemnoase și cele care înfloresc când soarele este slab – a creat metoda de fierbere în care un producător de remedii fierbe părțile înflorite ale plantei timp de jumătate de oră în apă pură.

În ambele cazuri, căldura transferă energie din flori către apă. Apa energizată este apoi filtrată și se adaugă o cantitate egală de coniac ca conservant. Aceasta creează tinctura mamă .

Tinctura mamă este apoi diluată în continuare într-un raport de două picături la fiecare 30 ml pentru a face sticlele de stoc pe care le vedeți în magazine.

Această terapie este blândă și subtilă, astfel încât îmbunătățirile tind să apară treptat și aproape imperceptibil. Esentele de flori actioneaza ca catalizatori pentru schimbarea psiho-spirituala si sanatatea minte-corp.

 

PE LÂNGĂ ATINGEREA PUTERII INTERIOARE A MINȚII NOASTRE, TERAPIA CU FLORI DE BACH TE POATE AJUTA IN:
 • – recastigarea increderii in sine
  – indepartarea starilor  de ingrijorare, frica,  nesiguranta
  – vindecarea suferintei psiho-emotionale in urma unui  soc, trauma
  – indepartarea efectelor secundare aparute in urma unui abuz sexual
  – indepartarea sentimentului de vina si castigarea constientei propriei valori
  – puterea de a iubi fara conditii
  – recastigarea increderii de a merge mai departe
  – dobandirea fortei de a se  ierta pe sine sau alte persoane
  – recuperare emotionala dupa  divort, decesul unei persoane dragi, accident
  – dobandirea  puterii de a spune,,nu,, prin comunicare si intelegere
  – recapatarea vitalitatii fizice si mentale
  – somn bun si odihnitor
  – redobandirea unei vieti sexuale echilibrate
  – intelegerea necesitatii de centrare pe momentul prezent
  – echilibrare emotionala si adaptare in situatii de stres

Ce nu sunt remediile florale:
– nu sunt produse homeopate
– nu sunt esente folosite in aromoterapie
– nu sunt medicamente
– nu sunt substante toxice

 Această terapie este recomandată deopotrivă adulţilor, femeilor insarcinate, cât şi copiilor, fiind un instrument de echilibrare interioară care ajută la depăşirea stărilor emoţionale şi psihice, stări resimţite încă din copilărie.

Copiii, în special cei foarte mici, nu pot exprima întotdeauna ceea ce simt, în acest caz observarea comportamentului lor în general, poate indica tipul de remediu necesar.

De ce e nevoie să apelezi la un terapeut Bach?

 

Practicianul facilitează accesul la propriile trăiri și manifestări care au dus la alterarea stării tale de bine, ajutându-te să devii conștient de mecanismul de apariție a acestora și de faptul incontestabil că sănătatea există doar acolo unde sufletul, mintea și corpul sunt într-o armonie perfectă. Împreună veți identifică astfel stratul emoțional de la suprafață care are nevoie să fie echilibrat.

Terapeutul îți va urmări evoluția stărilor în cadrul consultațiilor de reevaluare și va pregăti împreună cu tine o nouă schemă de tratament, dacă este necesar. Are ocazia să identifice noi dezechilibre aflate în straturile emoționale profunde, pe care remediile le-au adus la suprafață.

Singurul remediu pe care-l poti folosi fara terapeut este – Rescue Remedy –  pe care-l puteti lua si la nevoie.

Pentru mai multe detalii imi poti lasa un mesaj in linkul de programari.

Distribuie articolul

Explorează și alte subiecte

Uncategorized
Teodora Necula

Ceata mentala – mit sau realitate?

Termenul „ceață creierului” sau brain fog este folosit pentru a descrie un mix de condiții cognitive, inclusiv probleme de memorie, lipsa de claritate mentală și incapacitatea de a se concentra. Descrisă uneori ca oboseală mentală sau oboseală a creierului, ceața creierului în sine nu este o afecțiune medicală, ci un simptom al unei alte afecțiuni.

Uncategorized
Teodora Necula

Cum îți afectează tiroida ciclul menstrual

Menstrutii dureroase. Ovulație omisă. Perioade menstrule  neregulate. Sensibilitatea sânilor. PMS. Chist ovarian. Infertilitate. Endometrioza. PCOS. Ce au toate acestea în comun? Pe lângă faptul că afectează o femeie  din 3, acestea pot fi, de asemenea, legate de o problemă cu tiroida – în special hipotiroidismul – o tiroidă care funcționează lent sau, mai rar, de hipertiroidism, atunci când tiroida ta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top