Ce este un nutriționist holistic?

Află mai multe despre activitatea mea

Mi s-a părut important să studiez nutriția dintr-o perspectivă holistică, deoarece îmi place că putem respecta si ajuta mintea, corpul și spiritul în acest proces. In tot acest timp si prin toate specializarile pe care le-am studiat, am învățat cum să mă uit la problemele din rădăcină în loc de „remedieri medicale”, concentrându-mă pe stilul de viață, suplimente, remedii naturale și, desigur partea emotional-mentală.

Când lucrez holistic, clienții mei îmi spun că văd rezultate mai bune în toate domeniile vieții lor, nu doar în dietă.

Acest lucru îi ajută pe oameni să facă schimbări de lungă durată și este un drum plin de satisfacții pe termen lung.

Nutriția holistică se concentrează pe construirea cunoștințelor despre diferitele tipuri de nutriție terapeutică și pe recunoașterea faptului că NU există o dietă „unică pentru toți”. Scopul este de a evalua întreaga persoană, de a crea rezultate durabile pe termen lung și de a educa clienții cu privire la un model de autoîngrijire, astfel încât să se poată adapta oricând la corpul lor.

Un nutriționist holistic sau un practician în nutriție holistică este cineva care este educat în tehnici de vindecare alternative și complementare si le si recomanda in paralel cu terapia nutritionala.

Când implementăm o abordare a întregului corp, ne vom concentra, de asemenea, pe somn, exerciții fizice, stres, ereditate, remedii naturiste si terapii complementare cum ar fi: reiki, acupunctura, reflexoterapia, drenajul limfatic, terapia cranio-sacrala, terapia bowen, terapia florala bach, psihoterapie, yoga, womb yoga, terapia TRE etc.

Lucrez holistic in probleme de sănătate, cum ar fi:

· Digestia și balonarea: vizarea dezechilibrului responsabil pentru disconfortul abdominal, disbioza intestinala, sustinerea microbiomului intetsinal și crearea unui protocol personalizat de sănătate intestinală.

· Acnee și probleme ale pielii – cum să afli cauza principală și alternative naturale la medicamente/metode dure.

· Cum să iti găsesti echilibrul, dar și sa iti creezi propria rutina in dieta si care este calea cea mai buna pentru tine, in functie de nevoile tale individuale.

· Energie și deficiențe: inveti cum să iti cresti în mod natural nivelul carentelor și să integrezi alimentele și suplimentele potrivite pentru tine.

· Dezechilibre hormonale: opțiuni pentru fertilitate, sindrom ovar polichistic, fibrom uterin, amenoree, infectii vaginale, Hpv si cum să iti susții hormonii intr-un mod armonios.

· Boli autoimune – depistarea dezechilibrelor si ajutorul din nutritie si terapie natrurista

· Afectiuni hepato-biliare

· Afectiuni oncologice

In viziunea medicinei holistice, boala se instalează pe nivelul spiritual al biostructurii, care integrează starea spirituală, cea mintală, cea fizică și cea emoț­ională. Dacă mâncarea omului modern ar deveni un act sacru, așa cum prevede nutriția holistică, atunci am fi feriți de obezitate și am ști să ne ascultăm mesajele transmise de propriul corp și de Univers. Foarte multe persoane mănâncă pe fondul unor emoții distructive precum ura, mânia, disprețul, tristețea, deznădejdea, iar alimentele au un efect direct asupra stării de sănătate.

În calitate de nutriționist holistic, lucrez cu clienții mei pentru a restabili echilibrul și a crea o stare generală de hrănire și bunăstare folosind o abordare naturală holistică.

Printr-o evaluare inițială, voi aduna informații despre istoricul dvs. de sănătate, dieta dvs. actuală și obiceiurile de stil de viață, precum și starea dvs. emoțională pentru a ajuta la identificarea cauzei principale a oricăror probleme de sănătate/preocupări de bază pe care le puteți avea. De acolo, scopul meu este să le ofer clienților putere să își îmbunătățească nutriția și sănătatea generală printr-o dietă bogată în nutrienți naturali, un stil de viață echilibrat și o conexiune pozitivă minte-corp.

Primim un singur corp. Avem o singură șansă să-l tratăm bine, astfel încât să ne poată duce prin acest lucru uimitor pe care îl numim viață.

Sănătatea noastră este o marfă prețioasă și trebuie să o tratăm ca atare. Vă încurajez să vă faceți timp pentru a investi în sănătatea dumneavoastră și, în schimb, veți culege recompense grozave.

Scroll to Top