Cosmetice, Ingrijire corporala

Balsam de buze la tine acasa

Sa iti faci singura un balsam de buze hidratant nu este greu! Va sfatuiesc sa il faceti voi, deoarece cele din comert, in general, sunt pe baza de derivati din petrol. Aceasta nu are nici o valoare nutritiva pentru piele, nefiind dermocompatibila. Ca un balsam de buze sa fie intr-adevar hidratant trebuie sa contina ingrediente emoliente, precum: unturi (shea, cacao, karite, etc.), uleiuri (ricin, masline, jojoba,migdale etc.), vitamina E, ceara de albine, etc.

Iata cateva retete :

1.

balsam de buze

Cum se prepara : 

Pune untul de shea si untul de cacao intr-un vas mic si incalzeste la foc foarte mic, timp de 20 de minute, amestecand ocazional. Ai grija sa nu ajunga la o temperatura prea mare, altfel untul de shea devine nisipos. Adauga ceara de albine si amesteca bine. Atunci cand ceara s-a topit complet, ia vasul de pe foc si adauga uleiul de menta, mierea, vitamina E, amestecand bine. Dupa ce totul s-a omogenizat, pune amestecul intr-un tub de balsam sau intr-un vas mis si lasa-l sa se raceasca timp de trei ore.

2.

balsam simplu

Adauga si amesteca primele 3 ingrediente intr-un recipent termorezistent.Amesteca, iar dupa topire indeparteaza compozitia de la sursa de caldura. Adauga esenta alimentara (vanilie, portocale, migdale) si amesteca. Toarna rapid compozitia in recipient. Se poate reincalzi, in cazul in care este nevoie. Se pune la frigider. Se poate folosi de a doua zi.

3.

balasm buz e4

Incalzeste cele 4 linguri de ulei, ceara si mierea intr-un vas de otel inoxidabil la foc foarte mic Amesteca pana cand ceara s-a topit complet, ia vasul de pe foc, apoi adauga uleiul de levantica, vitamina E,si rujul. Pune vasul in apa foarte rece si amesteca repede in timp ce adaugi treptat mierea. Atunci cand mierea s-a omogenizat, pune repede compozitia in tubul pentru balsam sau intr-un alt recipient mic si lasa-l sa se raceasca timp de trei ore.

4.

balsam buze f

Adauga si amesteca primele 3 ingrediente intr-un recipent termorezistent.Amesteca, iar dupa topire indeparteaza compozitia de la sursa de caldura. Adauga esenta alimentara (vanilie) si amesteca. Toarna rapid compozitia in recipient. Se poate reincalzi, in cazul in care este nevoie. Se pune la frigider. Se poate folosi de a doua zi.

Acest video va arata mai simplu cum se prepara un balsam de buze acasa 🙂

Ingredientele folosite le gasiti in magazine naturiste (plafar) sau  chiar online. Ca si recipiente, puteti utiliza cutiute cu capac de la bomboane, stick-ul de la vechiul balsam de buze, borcanele din sticla. Acestea trebuiesc spalate si dezinfectate. Metoda de preparare este aceiasi la toate retetele, cu singura diferenta ca vitamina E,esentele si uleiurile se adauga dupa ce compozitia a fost indepartata de la sursa de caldura. Conservati balsamurile de buze departe de sursele de caldura, iar pe timpul verii daca este nevoie, pastratile la frigider. Durata de conservare este intre 3 si 6 luni, in functie de uleiul vegetal folosit.

Have fun ladies!

http://www.natbiolife.ro

1 thought on “Balsam de buze la tine acasa”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s