Focaccia cu roşii şi rozmarin

Ingrediente :

  • 2-3 codiţe de rozmarin proaspăt
  • 500 g făină de mei/alac Solaris
  • 1 pliculeţ de drojdie instant (7 g)
  • 3 linguri de ulei de măsline extra virgin Solaris
  • 12-15 roşii semi-uscate mici
  • 1 linguriţă de sare roz de Himalaya

Mod de preparare :

Puneți jumătate din cantitatea de rozmarin în castronul robotului de bucătărie. Atașați accesoriul pentru frământare la robotul de bucătărie şi adăugaţi făina și drojdia peste rozmarin. Amestecaţi totul şi adăugați 2 linguri de ulei de măsline şi 250 ml de apă călduţă.. Lăsaţi robotul de bucătărie să meargă până se omogenizează aluatul. Frământaţi de mână pentru câteva minute pe o suprafaţă pe care aţi presărat făină. Faceţi o bilă şi lăsaţi-o la dospit într-un castron cu folie de plastic într-un loc cald timp de 1 oră, până când şi-a dublat volumul.

Preîncălziţi cuptorul la 220°C. Creați un dreptunghi gros de 1 cm din aluat pe foaia de copt şi faceţi găuri în aluat cu degetul. Stropiţi cu uleiul de măsline rămas şi adăugați roşiile în găuri. Presăraţi restul de rozmarin şi sarea .

Coaceţi foccacia timp de 15-20 minute până capătă o culoare aurie. Poftă bună!

cr

www.natbiolife.ro

 

Distribuie articolul

Explorează și alte subiecte

Uncategorized
Teodora Necula

Ceata mentala – mit sau realitate?

Termenul „ceață creierului” sau brain fog este folosit pentru a descrie un mix de condiții cognitive, inclusiv probleme de memorie, lipsa de claritate mentală și incapacitatea de a se concentra. Descrisă uneori ca oboseală mentală sau oboseală a creierului, ceața creierului în sine nu este o afecțiune medicală, ci un simptom al unei alte afecțiuni.

Uncategorized
Teodora Necula

Cum îți afectează tiroida ciclul menstrual

Menstrutii dureroase. Ovulație omisă. Perioade menstrule  neregulate. Sensibilitatea sânilor. PMS. Chist ovarian. Infertilitate. Endometrioza. PCOS. Ce au toate acestea în comun? Pe lângă faptul că afectează o femeie  din 3, acestea pot fi, de asemenea, legate de o problemă cu tiroida – în special hipotiroidismul – o tiroidă care funcționează lent sau, mai rar, de hipertiroidism, atunci când tiroida ta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top