Leacuri naturale, Remedii, Retete, Sanatate, Uncategorized

Germenii de seminţe şi beneficiile lor pentru sănătate + reteta salata

Toate tipurile de germeni și lăstari stimulează activitatea sistemului imunitar, pentru că volumul fibrelor din semințe crește o dată cu germinația, ele accelerează digestia, asigură asimilareă nutrienților, ajută la distrugerea grăsimilor ineficiente din organism.

Sunt recomandați în alimentația copiilor, sunt benefici persoanelor aflate în convalescență, persoanelor care luptă cu kilogramele în plus, celor care fac eforturi mari, sportivilor și în general tuturor persoanelor care vor să-și mențină sănătatea.

Germenii de broccoli au valoare nutritivă şi alimentară ridicată, datorită conţinutului bogat în glucide, vitamine şi săruri minerale. Aceştia prezintă cea mai complexă sursă naturală de enzime, având un conţinut ridicat de săruri minerale precum Fe, K, Mn, Se, Zn, Mg, Ca, devenind astfel indispensabil pentru păstrarea unei sănătăţi fără cusur. Germenii de broccoli reprezintă o sursă excelentă de vitamina A şi C, fiind de asemenea foarte bogaţi în antioxidanţi, mult mai mulţi decât planta în starea sa „finită”.

Germenii de broccoli au conţinut de calciu identic cu cel al laptelui, producând astfel efect favorabil asupra oaselor, dinţilor şi ganglionilor limfatici, purifică sângele, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi metabolismul celular, au efect antiinflamator.

Conform studiilor întreprinse, prin conţinutul de hidrochinonglicozid pot preveni apariţia şi dezvoltarea cancerului, având efect benefic în tratamentul cancerului esofagian, pulmonar, de prostată şi de vezică urinară.

Nu în ultimul rând, germenii de broccoli au rol în eradicarea infecţiei cu Helicobacter Pylori. (atenţie, mai mult de 50% din populaţia lumii poartă H. Pylori în tractul gastro-intestinal la nivelul superior, infecţie uneori fără simptome).

Cercetătorii sunt de părere că substanţa activă din brocolli, numită Sulforaphan, reduce clar nivelul bacteriei Helicobacter pylori. Sulforaphanul stimulează producerea în intestine a unor enzime care asigură protecţie împotriva radicalilor liberi, împotriva substanţelor care deteriorează ADN-ul precum şi împotriva inflamaţiei.

O salată care combină legume proaspete şi germeni de broccoli, floarea soarelui, kale pentru un plus de vitamine şi minerale.

Reteta

Ai nevoie de :

– 1 roşie mare sau 10 rosii cherry
– 1 castravete

– 1 mana de kale
– 1/2 avocado bine copt
– germeni de floarea soarelui
– germeni de broccoli
– germeni de varză roşie
– ulei de măsline presat la rece
– sare roz de Himalaya si piper
– zeamă de lămâie
– 1 lingură seminţe de dovleac

Spală, curăţă şi feliază toate legumele.
Adaugă germenii proaspeţi şi amestecă cu restul ingredientelor.

Kale Salad with Poppy Seed Dressing | aheadofthyme.com

http://www.natbiolife.ro

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s