Cartofii dulci, extrem de sănătoși ( reteta)

Ei conțin glutation, un compus care întărește sistemul imunitar și intervine în diferite etape ale metabolismului.

Consumând un cartof dulce pe zi, vei ține la distanta boli precum Parkinson, Alzheimer sau cancer. Cercetătorii au descoperit recent o substanţă în cartoful dulce care poate ajuta la prevenirea cancerului intestinal şi celui mamar. Chiar dacă se cheamă „dulce”, acest cartof previne diabetul, ajută la stabilizarea nivelului optim de zahăr din sânge și la diminuarea rezistenței la insulină.

Pe lângă amidonul pe care îl conțin, cartofii dulci sunt bogați în carbohidrați complecsi, fibră dietetică, betacaroten (un nutrient echivalent vitaminei A), vitamina C și vitamina B6. Vitamina A (sub forma de betacaroten) este vedeta incontestabilă a cartofului dulce.

  • 3-4 cartofi dulci, taiati fasi
  • 6 catei usturoi (tocati)
  • 2 linguri rozmarin proaspat, tocat
  • 4 linguri ulei de masline presat la rece
  • dupa gust sare si piper
  • boia dulce

Preîncalzeste cuptorul la 190?C.
Toaca usturoiul si jumatate din rozmarin.
Amesteca cartofii taiati cu ulei de masline, jumatate din rozmarin, sare si piper si coace-i timp de 20 de minute, întorcându-i ocazional.
Adauga apoi usturoiul si restul de rozmarin si lasa-i în continuare la copt, cca. 15 minute, pâna ce cartofii devin moi la interior.

16780105_10155024553059878_574973268_nv

Distribuie articolul

Explorează și alte subiecte

Uncategorized
Teodora Necula

Ceata mentala – mit sau realitate?

Termenul „ceață creierului” sau brain fog este folosit pentru a descrie un mix de condiții cognitive, inclusiv probleme de memorie, lipsa de claritate mentală și incapacitatea de a se concentra. Descrisă uneori ca oboseală mentală sau oboseală a creierului, ceața creierului în sine nu este o afecțiune medicală, ci un simptom al unei alte afecțiuni.

Uncategorized
Teodora Necula

Cum îți afectează tiroida ciclul menstrual

Menstrutii dureroase. Ovulație omisă. Perioade menstrule  neregulate. Sensibilitatea sânilor. PMS. Chist ovarian. Infertilitate. Endometrioza. PCOS. Ce au toate acestea în comun? Pe lângă faptul că afectează o femeie  din 3, acestea pot fi, de asemenea, legate de o problemă cu tiroida – în special hipotiroidismul – o tiroidă care funcționează lent sau, mai rar, de hipertiroidism, atunci când tiroida ta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top