Ingrijire corporala, Leacuri naturale, Masti de fata

Masca de fata cu fulgi de ovaz si cidru de mere

O alternativa excelenta la cremele de ingrijire scumpe sunt mastile de fata cu ingrediente naturale, a caror eficacitate consta in proprietatile lor benefice asupra sanatatii pielii.

De-a lungul timpului, au fost descoperite nenumarate combinatii ingenioase de uleiuri, fructe, legume sau cereale, menite sa ofere tenului cele trei actiuni esentiale pentru a se mentine in forma curatarea in profunzime, exfolierea si hidratarea.

Fulgii de ovaz sunt ingrediente excelente pentru mastile de fata, datorita proprietatilor exfoliante, hidratante si purificatoare. Puteti prepara acasa o masca foarte simpla, transformand fulgii de ovaz in pulbere cu ajutorul robotului de bucatarie si adaugand apoi apa plata, pana obtineti o pasta fina.

Acidul din otet sau lamaie se sincronizeaza cu echilibrul acid natural al pielii si ajuta la micsorarea porilor dilatati.

  • ¼ cană fulgi de ovăz măcinat fin ( Solaris ) 
  • 1 linguriță cidru/otet de mere
  • 2 linguri de suc de mere 
  • apă după cum este necesar

Se amestecă toate ingredientele într-un castron mic, până când ajung la o textură “tartinabilă”. Adăugați lichid la nevoie, ovazul va trage toata apa. Imprastiati un strat subtire pe fata si se lasa sa stea pana se usuca, apoi se spală.

Dacă aveți masca rămasa în plus, pur și simplu depozitați în frigider și se amestecă cu suc suplimentar sau apă atunci când este gata de a  se utiliza din nou. Alternativ, puteți utiliza suplimentar ca un exfoliant corporal  în duș sau cadă.

o

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s