Imunizarea copilului in sezonul rece

Odata cu venirea toamnei, si vremea a inceput sa isi faca de cap, sezonul rece fiind un motiv de ingrijorare in plus pentru mamici, mai ales daca cei mici prezinta o sensibilitate accentuata in fata virusurilor si a bacteriilor de tot felul.

Din cauza trecerii de la caniculă la ploi şi frig şi mai ales din cauza reîntoarcerii în colectiv, există un risc crescut în rândul copiilor de a răci. Din ce în ce mai multe mame ne contactează auzind despre beneficiile deosebite pe care le are lăptişorul de matcă, nu doar pentru adulţi, ci mai ales pentru imunizarea copiilor.

Pentru a avea siguranta ca piticul tau nu se va imbolnavi in aceasta perioada in care frigul ne da batai de cap, trebuie sa tii cont de 3 elemente de baza: vitamine, suplimente si o haina in plus.

Chiar daca se spune ca raceala si gripa sunt boli obisnuite pentru orice copil, trebuie sa ai mare grija si sa folosesti diverse metode pentru a reduce numarul si durata lor.

Foarte important pe perioada iernii, si nu numai, este sa ii asiguri copilului o dieta bogata in vitamine si minerale, pe care le gasesti din abundenta in legume precum morcovii, fasolea ori in fructe ca portocalele si mandarinele.

Daca il obisnuiesti pe cel mic cu un astfel de regim alimentar, vei determina secretia de fitonutrienti in organismul copilului, acestia fiind responsabili de cresterea numarului de celule albe din corp, protejandu-l in acest fel de virusuri.

Ce iti poate fi mai la indemana decat sa ii asiguri piticului o alimentatie sanatoasa, cu un continut scazut in lipide si zaharuri, cu proteine de calitate superioara si, mai ales, cu o cantitate crescuta de vitamine si minerale. Produsele bogate in vitamina C, dar si produsele apicole ocupa primele locuri intr-un top al celor mai eficienti aparatori ai organismului.

Deoarece vitamina C are un important rol antiseptic si antiinflamator, ai grija sa introduci in alimentatia zilnica a copilului produse precum citricele, kiwi, afinele, coacazele, ardeiul verde, patrunjelul, varza ori broccoli.

Pentru o imunizare cat mai eficienta a organismului copilului tau, incearca sa ii oferi cat mai des si alimente bogate in zinc ori seleniu. De ce spun asta? Pentru ca au un rol antioxidant important, pentru ca duc la cresterea imunitatii si la scaderea riscului cardiovascular. Pentru a fi sigura ca cel mic primeste cantitatea necesara de zinc si seleniu, introdu-i in alimentatie carne rosie, stridii, fasole, nuci ori fructe de mare, oua, ficat si prune uscate.

Produsele apicole sunt si ele recunoscute pentru apararea organismului asa ca foloseste-le cat mai des in dieta piticului. Mierea, propolisul si laptisorul de matca sunt recunoscute pentru complexul de vitamine si minerale in cantitate crescuta, cu rol important in inlaturarea radicalilor liberi si cu rol antioxidant crescut.

De altfel, lăptşiroul de matcă a rămas printre foarte puţinele produse 100% naturale într-o lume puternic industrializată. Majorităţii alimentelor pe care le mâncăm azi le lipsesc cele mai multe dintre vitaminele şi mineralele strict necesare omului, iar dintre elementele vitale păstrează doar vagi urme. Alimentele actuale sunt pline de aditivi de toate tipurile, coloranţi, conservanţi, antioxidanţi sintetici, emulgatori, stabilizatori, agenţi de îngroşare şi de gelifiere etc. În acest context, al unei alimentaţii lipsite de nutrienţii de bază, sistemul imunitar al copiilor scade considerabil şi nu este de mirare când îi vedem din ce în ce mai lipsiţi de energie şi vitalitate şi se îmbolnăvesc tot mai des.

Consumul zilnic de sucuri proaspete din: sfe­clă ro­şie, morcov, pătrunjel, măr, ţelină, portocale, grape­­fruit este de mare ajutor. În această perioadă, putem să facem o cură cu struguri negri, care conţin antioxidanţi de mare valoare, ce intervin şi în încetini­rea proceselor de îmbătrânire celulară. Fructele de pă­dure, al căror sezon este tot în această perioadă a anu­lui, sunt şi ele utile, pentru în­treţinerea sistemului imu­nitar. Merită men­ţio­nate în mod special coacăzele ne­gre şi afinele, din care se extrag anumite principii acti­ve, cu efecte imunomodulatoare puternice.

Odihna îmbunătăţeşte în mod clar imunitatea. Da­că ne acordăm perioade de refacere suficient de lungi – în primul rând un somn odihnitor şi câteva „ruperi de ritm”, respectiv ieşiri din rutina cotidiană, prin acti­vităţi recreative, ne vom simţi mult mai bine. Este indicat să dormim opt ore pe noapte, dar neapărat între orele 22 şi 1, pentru că, în acest interval, ficatul ne cu­răţă mai eficient sângele şi se regenerează.
Sportul, în special, dacă este făcut în natură, are efecte deosebit de puternice. Un loc aparte îl ocupă îno­tul, care, pe lângă efortul fizic propriu-zis, presu­pune şi un ritm de respiraţie cu efect de stimulare a meridianelor energetice, în directă legătură cu timusul – organ esenţial al sistemului imun. De asemenea, simplul contact cu apa are efecte benefice asupra organismului, hidromasajul fiind un excelent element antistres.
Respiraţia profundă, toracală şi abdominală, duce la o mai bună oxigenare a celulelor corpului. Există numeroase boli influenţate de slaba oxigenare celulară, care determină o creştere a radicalilor liberi – un me­diu acid, care îmbătrâneşte prematur organismul, in­clusiv sistemul imun. Această tehnică este mai eficien­tă dacă o realizăm în natură, într-o pădure.

Medicina alternativă dispune de un arsenal tera­peutic variat şi eficient. E­xistă multe plante cu efec­te curative, indi­cate în afec­ţiu­nile cu care ne confruntăm în sezonul rece. Socul se utilizează pentru proprietăţile lui analge­zice, antiter­mice, sudorifice.

Muşeţelul are efecte antiinfla­ma­toare şi dezinfectante.

Porumbarul (Prunus spinosa) are efecte imunomodulatoare puter­nice, la fel ca şi Vâscul.

Busuiocul este o plantă valo­roasă în lupta cu infecţiile respiratorii, alături de echi­nacea, ginseng, gheara-mâţei, cimbrişor, ienupăr, scai vânăt sau feni­cul.

Administrarea plantelor se face sub formă de tinc­turi, infuzii (ceaiuri) sau sub formă de pulbere (sub­lingual).

O altă modalitate de utilizare a plantelor o repre­zintă inha­laţiile. Plante utile: muşeţel, levănţică, cim­bru, cimbri­şor, jneapăn, pin, mentă (se pot amesteca plantele în părţi egale sau se poate utiliza o singură plantă) şi se realizează o infuzie din 2 linguri la un litru de apă fier­binte. Se acoperă vasul cu un prosop şi se inspiră vaporii, timp de 20-30 de minute. De aseme­nea, se pot utiliza şi uleiuri volatile din brad, pin, isop sau molid: se pun câteva picături de ulei într-un vas cu apă fier­binte şi se inspiră vaporii. Inhalaţiile au efecte exce­lente în infecţiile de sezon, datorită efecte­lor antiinfla­matorii şi decongestive, dar şi prin fluidifi­carea şi eliminarea secreţiilor căilor respiratorii.

Antibioticele trebuie evitate !!!!

In ziua de azi se obisnuieste din ce in ce mai des ca si pentru cea mai mica raceala, medicul sa prescrie antibiotice. Acest lucru nu face decat sa obisnuiasca organismul celui mic cu medicamente puternice si sa nu mai reactioneze la cele usoare. Peste toate acestea, antibioticele nu fac altceva descat sa creasca rezistenta virusurilor.

Ce recomand pentru imunitate pentru copii de la 1 an :

  • Borcanul Copiilor Veseli 200gr PRISACA TRANSILVANIA – Ingrediente: miere 74%, polen 7,5%, fructe de goji 5%, nuci caju 5%, caise 5%, păstură 2,5%, lăptișor de matcă 0,5%, coajă de scorțișoară 0,5%.  Il gasesti aici :

http://www.natbiolife.ro/borcanul-copiilor-veseli-miere-polen-goji-pastura-laptisor-matca-scortisoara

  • Sirop imunitate miere+propolis+vitamina C Fares

http://www.natbiolife.ro/sirop-imunitate-miere-propolis-vitamina-c-imunitate-stari-convalescenta-raceala-gripa?keyword=imun

  • Septilin Sirop Himalaya

    http://www.natbiolife.ro/sirop-septilin-sirop-preturi-mici-magazin-naturist-online-?keyword=septi

 

  • Echinacea cu Propolis si Vitamina C Fares

 

Antibiotic natural pentru raceala

  • Biosept ( Antibiotic Natural) cu miere si propolis

http://www.natbiolife.ro/sirpo-biosept-antibiotic-natural-cu-miere-si-propolis-preturi-mici-magazin-naturist-online?keyword=bios

  • Biosept Mami și bebe sirop cu fructoză pentru sugari și copii mici

http://www.natbiolife.ro/sirop-biosept-indulcit-cu-fructoza-mami-si-bebe-pentru-sugari-si%20copii-mici

Biosept Mami și bebe capsule pentru femei însărcinate și mămici care alăptează

http://www.natbiolife.ro/fares-mami-si-bebe-capsule-anibiotic-natural-pentru-femei-insarcinate-si-femei-ce-alapteaza-preturi-mici

Distribuie articolul

Explorează și alte subiecte

Uncategorized
Teodora Necula

Ceata mentala – mit sau realitate?

Termenul „ceață creierului” sau brain fog este folosit pentru a descrie un mix de condiții cognitive, inclusiv probleme de memorie, lipsa de claritate mentală și incapacitatea de a se concentra. Descrisă uneori ca oboseală mentală sau oboseală a creierului, ceața creierului în sine nu este o afecțiune medicală, ci un simptom al unei alte afecțiuni.

Uncategorized
Teodora Necula

Cum îți afectează tiroida ciclul menstrual

Menstrutii dureroase. Ovulație omisă. Perioade menstrule  neregulate. Sensibilitatea sânilor. PMS. Chist ovarian. Infertilitate. Endometrioza. PCOS. Ce au toate acestea în comun? Pe lângă faptul că afectează o femeie  din 3, acestea pot fi, de asemenea, legate de o problemă cu tiroida – în special hipotiroidismul – o tiroidă care funcționează lent sau, mai rar, de hipertiroidism, atunci când tiroida ta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top