Retete, Supa

Supa crema de ceapa

Considerată un deliciu tipic francez, supa savuroasă de ceapă, în versiunea ei originală, se face cu zeama în care au fiert îndeling oase de vită. Se poate pregăti însă o variantă mai simplă, de post, ușor diferită la gust, dar foarte plăcută.

Ai nevoie de:

jumătate de kilogram de ceapă albă

2-3 cartofi fierti

100 de grame de unt

200 ml de apa sau supa de legume,

100 ml de smântână

2-3 catei usturoi

sare, piper

1 cană de brânză Cheddar rasă fin

Tocați ceapa mărunt și puneți-o pe foc mic împreună cu untul topit în care ați scăpat doi stropi de ulei (se împacă bine și se împiedică unul pe celălalt să ardă prea repede). Inmuiați ceapa pe foc mic măcar un sfert de oră, mai bine 20 de minute. Se adauga usturoiul si se mai lasa pe foc inca un minut.

Se adauga apa sau supa de legume, cartofii si adu supa la punctul de fierbere. Dupa aceea, da focul cat mai mic si mai lasa supa sa fiarba inca cinci minute. Incearca ceapa si cartofii. Trebuie sa fie foarte moi.

Dupa ce ingredientele au fiert destul, pune continutul in blender si paseaza-l pana obtii o crema fina. Asezoneaza supa crema.

După asta, se adauga branza rasa, puneţi bolul în cuptorul încins pentru cinci minute. Ar trebui să fie destul pentru ca brânza să devină din albă-brânzoasă- galben arămie şi lucioasă. Gata supa.

sssss

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s