Suplimentele ce ne ajuta sa tinem pasul cu varsta (anti-ageing)

Cautam formula „tineretii fara batranete”, desi realitatea ne arata ca imbatranirea este un proces ireversibil, care incepe sa-si pregateasca terenul in corpul nostru cu mult inainte ca noi sa observam primele fire albe sau ridurile.

Folosirea suplimentelor alimentare contribuie la sanatatea de ansamblu, la nivel celular, pastrand metabolismul, hormonii si organele vitale in forma.

Odata cu schimbarile hor­monale care survin odata cu varsta de 40 de ani, apar o multime de schimbari la nivelul intregului orga­nism. Daca pana atunci corpul nostru s-a confrun­tat cu niste deficite din punct de vedere nutritiv, acestea se vor manifesta mult mai puternic pe noua plaja de varsta. Tot pe ma­sura ce imbatranim, corpul nostru dezvolta anumite intolerante sau boli care impiedica absorbtia unor nutrienti.

CE SUPLIMENTE NE SUNT NECESARE SI DE CE?

VITAMINELE SI MINERA­LELE sunt micronutrienti care participa la multe procese ale organismului. Majoritatea nu pot fi sin­tetizate, iar aportul extern este crucial. Inca de la varsta de 20–30 de ani, urmariti nivelul de vitamina D3, mai ales daca lucrati in spatii inchise, fara a va expune pielea la soare. Aceasta are un rol important in sistemul imunitar, dar si in sanatatea sistemului osos, ajutand la prevenirea osteoporozei.

VITAMINELE DIN GRU­PUL B au multiple roluri in functionarea sistemului nervos. Ajuta la metaboliza­rea nutrientilor din alimente si utilizarea lor ca energie, la formarea globulelor rosii si a neurotransmitatorilor. Daca sunteti vegetarian, vegan sau consumati putina carne rosie, verificati nivelul acestei vitamine in orga­nism si suplimentati-o prin produse specifice.

https://bit.ly/3ukSRQ5 – reducere cu cod teodora10

VITAMINA A este cunos­cuta pentru rolul pe care-l are pentru sanatatea pielii si a ochilor. Deficitul se manifesta la nivelul pielii, al mucoaselor si prin probleme imunitare.

VITAMINA C este un antioxidant puternic, dar actioneaza si la nivelul tegu­mentelor si al sistemului imunitar. Doza zilnica reco­mandata pentru persoanele adulte, sanatoase variaza intre 500 mg si 2000mg

https://bit.ly/3757Ept – reducere cu cod teodora10

VITAMINA E (tocoferolul) are proprietati antioxidante si sustine sanatatea pielii.

6 CALCIUL este utilizat de organism pentru constructia osoasa, transmiterea impulsurilor nervoase si sanatatea cardiovasculara.

http://www.natbiolife.ro/calciu-organic-osteoporoza-fracturi-obezitate-oboseala-hipertensiune?keyword=calc

In lista mai puteti include si zincul, seleniul, fierul (varstnicii sunt mai predispusi la anemie feripriva), magneziul.

7 GLUCOZAMINA SI ACIDUL HIALURONIC sunt doua ingrediente pe care trebuie sa le urmariti. Acestea contri­buie la reducerea proceselor de distrugere a cartilajelor, sustinandu-le in momentele de efort intens.

MSM (metilsulfonil­metanul), un component natural al sulfului, este de mare ajutor atunci cand apar durerile date de pro­blemele osteoarticulare. Acesta sustine mobilitatea, avand totodata proprietati antiinflamatoare.

http://www.natbiolife.ro/capsule-msm-750-mg-preturi-mici-magazin-naturist-online-?keyword=msm

Responsabile de 60% dintre decese, in Romania, bolile cardiovasculare se accentuea­za odata cu varsta. Un prim pas consta in adoptarea unui regim alimentar care sa ur­mareasca controlul greutatii si scaderea Ldl-colestero­lului si a trigliceridelor. Asocierea unor ingrediente ca acizii grasi omega-3, bogati in DHA si EPA, coen­zima Q10, drojdia din orez rosu, resveratrolul va poate sustine in acest demers.

9 COENZIMA Q10 Acest antioxidant puternic este responsabil de energia celulara, ajuta in repararea telomerilor si pastreaza functiile cardiovasculare la nivel optim. In plus, beneficiile sunt vizibile si asupra pielii: riduri diminuate si fermitate crescuta. Doza zilnica: minim 60 mg.

http://www.natbiolife.ro/coenzima-q10-in-ulei-catina-forte-plus-60-mg-cardiotonic-antioxidant-incetineste-imbatranirea-pielii-energizant?keyword=coenz

10 COLAGENUL Rolul lui principal consta in mentinerea elasticitatii pielii si prevenirea aparitiei ridurilor. Alte roluri extrem de importante, adesea uitate, sunt cele de a preveni inflamatiile articulare, durerea musculara dupa efort si de a imbunatati sanatatea oaselor in general. Ne-am obisnuit sa aplicam creme cu colagen, insa se pare ca cea mai rapida metoda de absorbtie a acestuia este pe cale orala. Colagenul hidrolizat sub forma de pudra este extrem de bine absorbit, nefiind considerat corp strain datorita prezentei colagenului deja in organism. Noi incurajam curele de doua luni cu colagen, de 2-3 ori pe an, iar pe masura ce inaintam in varsta, acestea trebuie sa devina mai dese, ajungand apoi la o doza zilnica de pana la 10 g, in functie de recomandarea medicului.

https://bit.ly/3uiJ1ym – colagen hidrolizat – reducere cu cod teodora1

11 TURMERIC Se vorbeste mult despre aceasta planta-minune si beneficiile ei antioxidante si anti-inflamatorii extraordinare – de la protectia asupra functiei cognitive pana la sanatatea oaselor. Ingredientul activ pe care trebuie sa il cautati este pudra de curcuma – disponibila in capsule sau ca atare, de adaugat intr-un smoothie sau drept condiment. Luati 1 g zilnic.

https://bit.ly/3jj8G3O – reducere cu cod teodora10

Si nu uitati niciodata de cea mai buna crema antiimbatrani­re, crema cu SPF.

Distribuie articolul

Explorează și alte subiecte

Uncategorized
Teodora Necula

Ceata mentala – mit sau realitate?

Termenul „ceață creierului” sau brain fog este folosit pentru a descrie un mix de condiții cognitive, inclusiv probleme de memorie, lipsa de claritate mentală și incapacitatea de a se concentra. Descrisă uneori ca oboseală mentală sau oboseală a creierului, ceața creierului în sine nu este o afecțiune medicală, ci un simptom al unei alte afecțiuni.

Uncategorized
Teodora Necula

Cum îți afectează tiroida ciclul menstrual

Menstrutii dureroase. Ovulație omisă. Perioade menstrule  neregulate. Sensibilitatea sânilor. PMS. Chist ovarian. Infertilitate. Endometrioza. PCOS. Ce au toate acestea în comun? Pe lângă faptul că afectează o femeie  din 3, acestea pot fi, de asemenea, legate de o problemă cu tiroida – în special hipotiroidismul – o tiroidă care funcționează lent sau, mai rar, de hipertiroidism, atunci când tiroida ta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top