Alimentatie si tratament naturist pentru Helicobacter Pylori

Potrivit statisticilor, mai bine de 66% din populatia planetei este infectata cu H. Pylori,  cu toate ca o mare parte dintre cei infectati nu stiu asta.

Printre simptomele infectiei cu H. Pylori se numara balonarea, greata, disconfortul abdominal, arsurile, varsaturile, diareea, anemia, pierderea apetitului si ulcerul peptic.

O data fixata in stomac, Helicobater Pylori continua sa se raspandeasca pe toata durata vietii, uneori fara sa fie observata si fara sa determine consecinte negative asupra sanatatii persoanei infectate.

In ceea ce priveste preventia, ca sa ne protejam de aceasta bacterie, trebuie sa pastram obiceiuri sanatoase de igiena, dar si o alimentatie care sa includa anumite alimente cu efect bacteriostatic.

Cum se transmite Helicobater Pylori

Infectia se raspandeste foarte usor prin interactiunea interumana:

  • folosirea in comun a toaletei, hainelor sau cuverturilor
  • respiratia
  • sarutul
  • absenta igienei

Problema este ca, dupa ce se fixeaza in stomac, ea se raspandeste pe toata durata vietii si poate sa nu determine probleme de sanatate. Ea poate sa treca neobservata o perioada foarte lunga de timp.

Ce mai poate provoca Helicobacter Pylori

Ultimele cercetari despre aceasta au aratat ca ea traieste si in cavitatile bucale ale personelor infectate. Helicobacter Pylori se asociaza cu bacteriile aflate deja in gura, cauzand respiratia urat mirositoare.

S-a mai descoperit ca bacteria rezista in mucoasa stomacului cu ajutorul unei proteine numite ureaza. Un grup de cercetatori japonezi a creat un iaurt ce contine anticorpi pentru aceasta proteina.

Alimente care trebuie evitate daca ai Helicobacter Pylori :

  • Alcoolul – consumul sau nu are in niciun caz efectul de „sterilizare”a cavitatii stomacului scontat de unii, ci, dimpotriva, nu face decat sa agraveze simptomele infectiei cu aceasta bacterie. Studiile arata ca personale cu Helicobacter Pylori care consuma alcool sunt de pana la 6 ori mai predispuse catre gastrita si ulcer. O proportie apropiata s-a observat si in cazul fumatului, care este ferm contraindicat in cazul acestei afectiuni.
  • Cafeaua – consumul acestui excitant de catre bolnavii cu Helicobacter duce la agravarea unor tulburari cum ar fi refluxul gastric, arsurile stomacale, tulburarile de digestie, in genereal.
  • Lactatele – branza, iaurt, lapte dulce.
  • Tutunul
  • Cereale sarace in fibre
  • Alimente picante
  • Bauturi carbogazoase

Alimentatia este foarte importanta in combaterea infectiei cu H. Pylori, iar in acest sens se recomanda adoptarea unei diete care sa contina urmatoarele alimente:

  • Alimentele bogate in vitamine si minerale ( multe salate, cruditati )
  • Pestele gras, bogat in Omega 3, precum somonul, tonul sau macroul
  • Semintele de in si semnintele de chia, si ele bogate in Omega 3
  • Fructele de padure – smoothie
  • Legumele crucifere, in special broccoli.
  • Supe creme din legume sau ciorbe fara carne.
  • Cereale integrale
  • Proteine vegetale : naut, linte, fasole, mei, hrisca, quinoa.

Tratamentul natural pentru Helicobacter pylori

Uleiurile esenţialeTratamentul acestei infecţii se face în general prin uleiuri esenţiale. Uleiurile esenţiale sunt numărul unu în lupta împotriva Helicobacter pylori. Luptă atât împotriva infecţiei cât şi împotriva recidivelor.

Biomicin Forte ( Fares ) – antibiotic natural -4 saptamani, cate 3 capsule/zi, la 1 ora dupa masa. Luat impreuna cu : Helicostop ( Fares ) 3 cp/zi, inainte de masa cu 30 minute – 4 saptamani  si Stomac Sanatos ( Fares ) 3cp/zi, inainte de masa cu 30 minute – 4 saptamani.

http://www.natbiolife.ro/biomicin-forte-capsule-fares-viroze-raceli-antibiotic-natural-ap-digestiv-respirator?keyword=Biom

http://www.natbiolife.ro/capsule-ulcer%20-gastrc-duodenal-magazin%20-%20naturist-online-preturi-mici?keyword=stoma

Probioticele – probioticele sunt bacterii bune, extrem de importante pentru mentinerea unui echilibru la nivelul microbiotei intestinale. Antibioticele folosite pentru eliminarea H. Pylori distrug bacteriile bune din intestine, insa consumul de alimente bogate in probiotice reface microbiota intestinala. Probioticele ajuta sistemul gastrointestinal sa elimine bacteria daunatoare Helicobacter Pylori. Printre alimentele bogate in probiotice se numara: muraturile, iaurtul, dar si alte produse alimentare fermentate.

Mierea de manuka 100% naturala poate fi consumata zilnic pentru combaterea bacteriei H. Pylori. Aceasta are capacitatea de a impiedica multiplicarea acestei bacterii la nivelul celulelor stomacului. Proprietatile antibacteriene ale acesteia sunt eficiente in aceasta situatie. Se poate administra si copiilor.

Mierea de Manuka posedă o activitate antibacteriană ce nu poate fi regăsită în niciun alt tip de miere. Aceasta are proprietăți antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii și antifungice foarte puternice, fiind extrem de eficace în susținerea sistemului imunitar și ameliorarea unei mari varietăți de probleme de sănătate.

Mierea de Manuka este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut, având uneori o eficiență chiar și de 50 de ori mai mare decât a antibioticelor clasice din farmacii. Datorită proprietăților sale, mierea de Manuka s-a dovedit a fi eficientă și în tratarea bacteriei Helicobacter pylori.

 

 

 

Distribuie articolul

Explorează și alte subiecte

Uncategorized
Teodora Necula

Ceata mentala – mit sau realitate?

Termenul „ceață creierului” sau brain fog este folosit pentru a descrie un mix de condiții cognitive, inclusiv probleme de memorie, lipsa de claritate mentală și incapacitatea de a se concentra. Descrisă uneori ca oboseală mentală sau oboseală a creierului, ceața creierului în sine nu este o afecțiune medicală, ci un simptom al unei alte afecțiuni.

Uncategorized
Teodora Necula

Cum îți afectează tiroida ciclul menstrual

Menstrutii dureroase. Ovulație omisă. Perioade menstrule  neregulate. Sensibilitatea sânilor. PMS. Chist ovarian. Infertilitate. Endometrioza. PCOS. Ce au toate acestea în comun? Pe lângă faptul că afectează o femeie  din 3, acestea pot fi, de asemenea, legate de o problemă cu tiroida – în special hipotiroidismul – o tiroidă care funcționează lent sau, mai rar, de hipertiroidism, atunci când tiroida ta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top