Nutritia in gradinite si scoli – ateliere si programe alimentare

Înca de la o vărstă fragedă copiilor le pot fi funizate informaţii despre ce înseamnă nutritia sănătoasă.

Obezitatea infantilă a intrat pe un trend ascendent în România. Surprinzător sau nu, cifrele arată că unul din 3 copii are probleme cu greutatea. Din păcate, canalele de comunicare sunt sufocate de informații pe tema nutriției, foarte multe dintre ele fiind lipsite de orice fundament științific. De aceea rolul acestor programe este de a genera informații corecte și instrumente educaționale care să poată fi folosite ușor, în toate grădinițele si de catre toti parintii.

Fiecare dintre noi avem nevoi alimentare diferite, în funcţie de vârstă, sex, stilul de viaţă şi starea sănatatii.

Am lansat trei programe de viață sănătoasă dedicate copiilor și părinților lor :

  1. Nutritia pe intelesul parintilor ; – workshop dedicat parintiilor.

Parintii au nevoie sa constientizeze ca un copil invata prin imitatie si ca in primul rand, trebuie sa vada la ei obiceiuri alimentare corespunzatoare pentru a le copia mai tarziu. Trebuie sa tina cont ca un copil nu alege mediul in care traieste sau nu isi prepara mancarea, iar ei nu inteleg consecintele pe termen lung ale unui stil de viata haotic.

     2. Educatie nutritionala –  Copiii destepti mananca inteligent. – workshop dedicat copiilor.

Acest atelier are ca obiectiv reducerea prevalenței obezității în rândul copiilor, îmbunătățirea stării de nutriție și sănătate pe termen lung, printr-un program național de educație și dezvoltare de obiceiuri sănătoase pentru întreaga viață.

Implicarea copilului în pregătirea mesei și includerea acestuia în mesele familiei sunt experiențe pozitive pe care ar trebui să le valorificăm.

  • Copiii cu probleme de greutate vor beneficia de terapie nutrițională de grup. În timp ce părinții pot participa la grupuri de suport și consiliere.

3. Meniul pentru gradinita si/sau scoala

În fiecare zi, copiii primesc 4 mese, două mese principale şi două gustări, care să le asigure energie pentru întreaga zi. Putem adapta meniul pentru restricții alimentare, alergii, situații de excepție! Meniul pentru grădiniţe  pune un accent deosebit pe un stil de viaţă sănătos şi diversificat, ţinând cont şi de copiii cu intoleranţe/alergii alimentare si vine în întâmpinarea părinţilor care îşi doresc tot ce este mai bun pentru copii lor.

Programul cuprinde și o evaluare a meniului zilnic din grădinițe.Conceptul de nutriţie este un abstract pentru copii şi de aceea informaţiile care ajung la ei sunt transpuse prin meniul sănătos ales şi avizat de nutritionist.

Nutriția este o știință, deci presupune informarea din surse competente, validate de specialiști, înțelegerea și aplicarea în practică. Situația alarmantă privind obezitatea, bolile metabolice și cele cardiovasculare , fiind rezultat al schimbărilor semnificative în modul de viață modern, arată că această știință trebuie integrată în sistemul de educație. Cu cât mai devreme, în copilărie, cu atât mai bine.

Copiii şi adolescenţii obezi au un risc crescut de probleme articulare, apnee de somn, probleme de integrare socială și psihologice, stimă de sine scăzută. Copilul obez are risc ridicat de a deveni adult obez.

Pentru mai multe detalii ne puteti gasi la numarul de telefon :

0753688046 sau pe adresa de mail natbiolifebio@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie articolul

Explorează și alte subiecte

echilibru hormonal
Teodora Necula

Cum afecteaza oboseala cronica fertilitatea la femei si barbati

In activitatea mea de terapeut nutritional in sustinerea fertilitatii, am intalnit destul de multe situatii in care fertilitatea a fost si este redusa de mai multi factori care vin si din exteriorul nostru. Există cu siguranță o legătură între stres și infertilitate. A fi foarte stresat/a pentru o perioadă lungă de timp poate îngreuna conceperea.

Leacuri naturale
Teodora Necula

Terapia florala Bach – remedii pentru stari emotionale

Remediile cu flori de Bach sunt o abordare naturală a bunăstării emoționale. Dr. Bach a creat sistemul de remedii florale în anii 1930 și de atunci au fost folosite în întreaga lume. Există 38 de remedii cu flori Bach – fiecare se referă la o stare emoțională diferită. Sunt o abordare sigură, blândă și holistică a echilibrului

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top